Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Södertälje föll i Turkiet

Det blev förlust för Södertälje Kings när klubben inledde andra omgången av Europe Cup. Turkiska Gaziantep vann på hemmaplan med 72-66.

Södertälje förlorade under onsdagen den första matchen av den andra omgångens gruppspel i Europe Cup. Det mycket svåra turkiska laget Gaziantep vann rättvist, till slut med endast sex poäng. Turkarna hade ett tag ledningen med 22 poäng, men Södertälje avslutade matchen starkt – vann sista perioden med 19-8 och låg “bara” under med tre poäng när 53 sekunder återstod.

– Vi möter ett starkt motstånd på bortaplan, säger han. Jag är nöjd med hur vi reagerar och hur vi lyckas krympa ett så stort underläge, så sent i matchen, till endast tre poäng i slutet. Vi visar fin moral, speciellt med tanke på de sjukdomar vi haft inför matchen. Både Nick Spires och Valter Lindström hade feber i dagarna och Adam Ramstedt reste inte ens med oss. Vi gör tyvärr för många misstag i tredje kvarten, men vi kommer lära oss av dessa och fokusera på att utveckla vårt spel tills nästa match, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till förbundets hemsida.

På tisdag 20 december väntar första matchen på hemmaplan då gamle Kings-hjälten John Robertson och hans franska lag Chalon gästar Täljehallen. Matchen ser du hos oss på Basketsverige TV.

Matchfakta/FIBA Europe Cup:
Gaziantep–Södertälje 72–66

(16–17, 27–15, 21–15, 8–19)
Poäng, Södertälje: Toni Bizaca 20, Thomas Massamba 13, Delvon Johnson 8, Valter Lindström 6, Davis Lejasmeiers 5, Tylor Ongwae 5, Nick Spires 5, Tanel Kurbas 4.

Dela inlägget