Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping fortsatt obesegrade hemma

Norrköping Dolphins fortsätter visa fin form på hemmaplan. I kväll kom säsongens sjunde raka seger i Stadium Arena när Uppsala Basket slogs tillbaka med 82-72. Här är matchens höjdpunkter!

Skulle hemmasviten bibehållas och Norrköping Dolphins få revansch för bortamötet i oktober mot erkänt starka ”svenska” Uppsala? Hur som helst förväntades en tät och jämn match där hemmalaget skulle vara det ”större” laget under korgarna, något som Uppsalas starka försvar ville förhindra.

Full fart från start från båda lagen men tack vare två mycket aggressiva försvar blir inledningen relativt poängfattig. I slutet av första perioden gör Dolphins ett litet ryck, mycket tack vare ett tätt försvarsspel och två långa treor från Micke Lindquist, och vid 16-9 med knappa två minuter kvar tar Uppsalas tränare Kevin Gaines timeout. Perioden till Dolphins med 18-15.

Andra perioden blir lika intensiv, men tyvärr blir noggrannheten lidande och vid 25-23 tar hemmalagets tränare Adnan Chuk timeout. Den ger önskad effekt och Dolphins gör 10-2 vilket tvingar Uppsala till timeout. Det blandas och ges friskt i perioden som ändå vinns av hemmalaget med 19-14. Dolphins har 5/9 på treorna mot Uppsalas 0/6.

Dolphins fortsätter att sätta sina treor och vid 51-35 efter fyra minuter kallar Kevin Gaines timeout för att få stopp på hemmalagets “flow” och direkt därefter kommer lagets första trea. Uppsala närmar sig under slutfasen av tredje akten, men Dolphins är i fortsatt ledning 60-49, efter 23-20 i perioden.

Det ser inte ut som om Uppsala ska klara av det här och det tas en ny timeout vid 68-51 efter tre minuter. Dolphins är det starkare laget den här kvällen och man kan spela av matchen på ett stabilt sätt och man vinner med 82-72.
– Dolphins är ett bra lag och idag fick vi problem med deras aggressiva försvarsspel. Jag tycker vi gör en bra match men Dolphins har några spelare som kommer in och avgör. Vi hade inget att sätta emot deras trepoängsskytte idag, säger Kevin Gaines.

Adnan Chuk:
– Det var en tuff match mellan två bra lag och det var ställningskrig mest hela matchen. De gjorde det svårt för oss att göra enkla poäng med sitt tuffa försvar, men vi kunde öppna golvet med ett bra trepoängsskytte. Att göra 82 poäng mot ett lag som Uppsala är jag mycket nöjd med. Abdou (Medjedoub) kommer in med bra energi, Micke (Lindquist) och Johnell (Smith) gör en bra match rakt igenom men vi vinner och förlorar alltid som ett lag.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Uppsala 82–72

(18–15, 19–14, 23–20, 22–23)
Poäng, Norrköping: Mikael Lindquist 22, Cole Darling 18, Joakim Kjellbom 12, Mikkel Plannthin 9, Abdou Medjedoub 9, Johnell Smith 4, Edvin Stark 3, Dejan Jeftic 3, Tim Schüberg 2.
Uppsala: Axel Nordström 24, Andreas Person 14, Alexander Lindqvist 13, Jonathan Person 12, Rickard Eriksson 4, Anes Zekovic 2, Sebastian Norman 2, Lukas Friberg.
Publik: 640.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget