Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Nässjö utan chans i Luleå

Nässjö Basket fick en jobbig resa när man ställdes mot BC Luleå på bortaplan. Serieledarna vann med klara 83-61. Här är höjdpunkter från matchen!

Nässjö Basket förlorade kvällens bortamatch mot BC Luleå med siffrorna 83-61. Hemmalaget tog kommandot direkt från start och gjorde 12-0 mot ett riktigt blekt Nässjö och matchen var egentligen redan i paus avgjord när Luleå gick till vila med stora siffror 45-27.

BC Luleå var obesegrade på hemmaplan inför dagens match mot Nässjö Basket och det är de även efter detta möte. Hemmalaget gasade på direkt från start och med ett Nässjö som såg riktigt ointresserade ut under den första halvleken, så gjorde BC Luleå processen kort med sina motståndare i kväll.

Försvarsmässigt kommer Nässjö mest fel hela tiden och hemmaspelarna kan göra lite som de vill och missar de skotten så är de först på returerna och de visar att de är hetare och på plats för vinna matchen. Offensivt så levererar William Gutenius för Nässjö, men övriga har en första halvlek som de förhoppningsvis redan nu glömt.

Den andra halvleken blir jämnare vilket mest beror på att hemmalaget slår av på takten samt roterar runt på tolv spelare. Nässjös spel är inte bättre och spelare som måste leverera för Nässjö gör det inte. Importer som Ruffin och Barnes lämnar matchen med totalt tre poäng tillsammans. Gutenius bäst poängmässigt med 15 poäng och ingen skugga över hans offensiva spel. Reginald Johnson spelar upp sig i andra halvlek och han kommer bli bra för Nässjö, men behöver ett antal veckor till med laget för att kunna fungera fullt ut.

Det oroar att Nässjös spel blir statiskt och att man kommer i tidsnöd offensivt mest hela tiden. Motståndarna verkar ha scoutat Nässjös offensiv bra och här har Nässjö-tränaren Felix Alonso något att fundera över. Defensivt saknas hjärta för sporten under främst de första 20 minuterna och intensiteten från förra veckas försvarsspel mot Dolphins syntes inte till.

MATCHFAKTA:
Luleå–Nässjö 83–61

(25–14, 22–13, 19–20, 17–14)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 21, Tom Lidén 11, Brice Massamba 10, Brandon Rozzell 10, Denzel Andersson 9, Quinton Upshur 8, Yannick Anzuluni 8, Jonathan Larsson 2, Andreas von Uthmann 2, Tim Kearney 2.
Nässjö: William Gutenius 15, Reginald Johnson Jr 13, Mantas Griskenas 12, Daniel Eliasson 7, Kristian Heder Ternell 5, Karim Wazzi 4, Auston Barnes 3, Wictor Grenthe 2.
Publik: 1 690.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget