Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Topplagen möts i Norrköping

Toppmatch väntar i Norrköping under tisdagskvällen när ligatrean Norrköping Dolphins tar emot tvåan Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 15
När: Tisdag 13 december, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I fredags kom säsongens första förlust på hemmaplan för Uppsala när Södertälje Kings vann med 84-76. I kväll väntar en ny toppmatch när Uppsala reser till Östergötland för match mot Norrköping Dolphins.
– Norrköping är ett finallag. Det är väldigt välcoachade av Adnan Chuk och har en av de bästa spelarna jag någonsin har sett i basketligan i Joakim Kjellbom. Det är ett väldigt bra lag och vi måste spela på vår fulla potential om vi ska slå dem, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Just nu ligger Uppsala tvåa i Basketligan, men tätt bakom skuggar Norrköping som går om vid seger i kväll. Norrköping har så här långt varit ostoppbara på hemmaplan och får gälla som favoriter till segern.
– Uppsala är ett mycket bra och välcoachat lag som vi har full respekt för. Vi måste gå in i den här matchen med 110 procent fokus om vi ska kunna hålla segersviten hemma i Stadium Arena intakt. De var nära en mirakelvändning senast mot Södertälje och vi har mötet i Uppsala i slutet av oktober i färskt minne då vi kollapsade efter att ha inlett mycket övertygande, säger Norrköping-tränaren Adnan Chuk.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har inga skador eller sjukdomar i truppen.

Uppsala ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag. Långtidsskadade Anton Gaddefors saknas.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala i fredags bröt kontraktet med centern Odin Lindell.
* När lagen möttes i Uppsala i oktober vann Uppsala med 73-64.
* Norrköpings stjärncenter Joakim Kjellbom ligger tvåa i returligan: 8.4 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget