Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Luleå på jakt efter sjunde raka hemmasegern

Serieledande BC Luleå tar i kväll emot Nässjö Basket. Ett Nässjö som länge ledde när lagen möttes i Småland. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 15
När: Tisdag 13 december, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Vi har nu hunnit avverka en dryg tredjedel av ligasäsongen 2016/17. Och i serieledning hittar vi BC Luleå. Ett Luleå som vunnit nio matcher och endast förlorat tre. På hemmaplan har det blivit idel segrar – sex stycken. I senaste hemmamatchen var det Norrköping Dolphins som fick åka hem tomhänta, 81-69 till Luleå.

Nässjö har fått en halvknackig start på säsongen och parkerar på sjunde plats, även om det blivit fem segrar på 13 matcher. Smålandslaget hade dock hoppats på mer. Faktum är att laget presterat bättre på resande fot än hemma i Nässjö. Kanske kan man skrälla i kväll och få med sig en viktig seger?

Så här går Luleå-tränaren Peter Öqvists tankar inför kvällens match:
– Nässjö kommer som vanligt att stå för ett tufft motstånd och vi behöver prestera på hög nivå för att nå en vinst. Främst behöver vi slipa på de detaljer som fällde oss senast nere i Borås och samtidigt fortsätta på inslagen väg med det som faktiskt fungerar riktigt bra för oss.
– Vår defensiva disciplin varierar ännu för mycket under matcherna, stundtals gör vi det riktigt vasst och stänger ner motståndet. Andra perioder gör vi mentala misstag och släpper för enkla skott, som senast visade sig bli ödesdigra. Samma sak gäller vårt anfall, under stora delar av matchen spelar vi riktigt bra lagspel men vi har lite för många anfall där vi inte gör det vi ska för att utnyttja motståndets svagheter och där vi tappar tålamodet.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel med full trupp.

Nässjö har inga skador eller sjukdomar att rapportera.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Nässjö vann Luleå med 70-61. Nässjö hade ledningen i halvtid med 46-36.
* Reginald Johnson Jr gjorde debut för Nässjö i senaste matchen mot Norrköping. Amerikanen stod för 15 poäng på 25 minuters speltid.
* Luleå har tre spelare bland det tio främsta i Basketligans poängliga: Brandon Rozzell (16.9 ppg), Yannick Anzuluni (16.8 ppg) och Adam Rönnqvist (16.3 ppg).

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget