Fotograf:

Veckans lag: Vecka 49

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Rudy Mbemba, Umeå BSKT (1)
Rudy Mbemba glänste i sin debut i fredags mot Malbas och var utan tvekan matchens spelare. Det syntes att 29-åringen var på stort spelhumör, och förutom 26 poäng levererade han även fyra assist på sina knappt 23 spelade minuter.

 
G: Jaan Puidet, Jämtland Basket (1)
Den 24-årige estländaren gjorde sin i särklass bästa match för säsongen när hans Jämtland besegrade Borås med 90-84. Jaan Puidet sköt inte bara i 24 poäng utan rev även ner sex returer. Allt på drygt 26 minuters speltid.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (1)
Kroaten är inte den mest spektakuläre spelaren i ligan, men han är fruktansvärt effektiv. När Södertälje besegrade Uppsala med 84-76 stod Toni Bizaca för 22 poäng med hög utdelning. Noterbart är att han spelade under 27 minuter.

 
F: Shaquille Hines, Borås Basket (1)
Den unge amerikanen har blandat och gett i säsongsinledningen, men mot Jämtland så blixtrade han till med 21 poäng och sex returer på 25 minuters speltid. Dessvärre med Borås-ögon sett så räckte det inte till seger mot Jämtland.

 
C: Mike Palm, Borås Basket (3)
För tredje veckan i rad tar veterancentern platsen i veckans lag. Och det är mycket välförtjänt. 37-årige Mike Palm gör den ena starka insatsen efter den andra just nu. I övertidssegern mot Luleå i fredags blev det en ny “double-double”: 24 poäng och tio returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget