Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Speldagar för Sveriges VM-kvalmatcher spikade

Det blir upplagt för repris på EM-kvalet då Sverige möter Bosnien-Hercegovina i VM-kvalets första steg i augusti. Sverige spelar i en fyrlagsgrupp där även Slovakien och Armenien deltar.

De två första lagen i gruppen går vidare till det andra steget. VM-kvalet inleds den 2 augusti då Sverige tar emot Bosnien-Hercegovina på hemmaplan. 140 länder deltar i VM-kvalet.

När Sverige mötte Bosnien i EM-kvalet i höst var det med ett ungt lag där lejonparten av spelarna kom från den svenska basketligan. Men laget drog storpublik och skapade en milstolpe inom svensk baskethistoria med ett publikrekord för svensk landslagsbasket. Sverige föll i slutsekunderna och lyckades därmed inte kvalificera sig för EM2017.

När Sverige nu kliver in i VM-kvalet är det med större förhoppningar även om gruppen kunde ha varit lättare. Spelarna har ett års mer erfarenhet och är mer samspelta. VM-kvalet avgörs i tre steg och 140 länder över hela världen deltar för att knipa en av de 24 platserna i VM i Kina 2019. Sveriges första steg blir att bli etta eller tvåa i sin grupp. Både förbundskapten Vedran Bosnic och landslagsspelarna ser fram emot matcherna.

Det är inte omöjligt att avgörandet sker lördagen den 19 augusti i den avslutande hemmamatchen mot Slovakien.

Spelschema:
Onsdag 2 aug: Sverige – Bosnien (spelort ej fastlagd)
Lördag 5 aug: Armenien – Sverige
Onsdag 9 aug: Slovakien – Sverige
Lördag 12 aug: Bosnien – Sverige
Onsdag 16 aug: Sverige – Armenien (spelort ej fastlagd)
Lördag 19 aug: Sverige – Slovakien (spelort ej fastlagd)

Text: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget