Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

TV: Första hemmaförlusten för Uppsala

Efter fem raka segrar på hemmaplan tog det stopp. Södertälje Kings bröt Uppsala Baskets segersvit genom att vinna med 84-76. Här är matchens höjdpunkter!

Södertälje kom ut piggast och kopplade ett tidigt grepp – ett grepp som räckte hela vägen.

Matchen inleddes på sämsta möjliga vis för hemmalagets del, Nick Spires kunde lägga i matchen två första poäng och bara någon minut senare så hade även Toni Bizaca presenterat sig med fyra raka poäng. 2-6. Jonte Person la i 4-6, därefter var det dags för fem nya pong från Södertälje-håll, efter bland annat en two-and-one av Lejasmeiers. Fram till den första periodens slutsignal så pendlade bortalagets ledning mellan fem och tio poäng. När den första perioden väl var redo att summeras så var bortaledningen minst sagt komfortabel, 14-25.

Den första periodens inledning var inget vidare, det var dock den andra. Uppsala inledde med en 6-0 run efter bland annat matchens stora höjdpunkt, nämligen Sebastian Normans monsterdunk över Nick Spires. En dunk som fick taket i IFU Arena att lyfta. Var Uppsala på väg att vakna till liv? Svaret blev nej. Södertälje drog ifrån ännu en gång och närmre än det där fempoängs-underläget kom aldrig Uppsala under den första halvan av matchen. Hemmalaget var helt enkelt inte att känna igen och Södertälje gick till halvtidsvila i en ärligt talat, välförtjänt ledning. 32-44.

Den tredje perioden blev inte heller den någon rolig historia för hemmalagets del. Södertälje ryckte ytterligare efter framförallt makalöst skytte från den tidigare nämnde Bizaca och Valter Lindström. Helt plötsligt var underläget uppe i 17-18 poäng. Uppsala försökte och försökte, men ställningen var trots allt, 51-68 inför den fjärde och avslutande akten.

Den fjärde och avslutande akten blev minst sagt en makalös historia. Med fem minuter kvar så kändes matchen avgjord och Södertäljes ledning var fortsatt komfortabel, men som en blixt från klar himmel så vaknade Uppsala till och lamslog de regerande mästarna. Helt plötsligt var laget att känna igen. Den komfortabla ledningen var helt plötsligt inte särskilt komfortabel. Hemmalaget krympte och krympte underläget och med bara minuten kvar så var ställningen 76-81. Var det en makalös vändning på gång? Tyvärr inte. De regerande mästarna lyckades hålla undan och säsongens hemmaförlust var ett faktum. Slutresultat, 76-84.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Södertälje 76–84

(14–25, 18–19, 19–24, 25–16)
Poäng, Uppsala: Axel Nordström 21, Jonathan Person 16, Sebastian Norman 14, Alexander Lindqvist 10, Andreas Person 7, Lukas Friberg 5, Anes Zekovic 3.
Södertälje: Toni Bizaca 22, Thomas Massamba 11, Valter Lindström 10, David Lejasmeiers 10, Nick Spires 10, Delvon Johnson 9, Tanel Kurbas 9, Tylor Ongwae 3.
Publik: 792.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

Dela inlägget