Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Serieledarna en svårknäckt nöt för Borås

Efter två raka nederlag på bortaplan ställs Borås Basket på fredagskvällen mot Basketligans serieledare BC Luleå i Boråshallen. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 14
När: Fredag 9 december, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Borås har fått en halvknackig inledning på ligasäsongen. På hemmaplan har spelet fungerat okej och man har vunnit fem av sex matcher. På bortaplan har det däremot endast blivit en seger på sex försök. Och efter resor till Norrköping och Östersund väntar i kväll återigen match hemma i Boråshallen.

Gästar gör dock ett av ligans bästa lag BC Luleå. Ett Luleå som leder Basketligan två poäng före Uppsala Basket (som har en match mindre spelad).
– Det skulle inte förvåna mig om vi gör en bra match och vinner, säger Borås tränare Jonte Karlsson inför utmaningen i kväll.

Så här går tankarna hos Luleå-tränaren Peter Öqvist inför matchen:
– Borås är en av de tuffare bortamatcherna i ligan och tyvärr åkte de på däng senast och det betyder att vi kommer att få möta det bästa de har att ge. Mike Palm är pånyttfödd på deras centerposition och vi får möta ett lag med starka hot offensivt från Mike till James Washington och Jakob Sigurdarson på guardpositionerna.
– För oss gäller det att få ut mer och mer från spelarna och det tycker jag att vi får. Vi blir starkare för varje match och hittar varandra på många sätt nu. Defensiven kommer att bli viktig i kväll där vi möter ett offensivt komplett lag och vi måste vara beredda på att de har stora offensiva kvalitéer på varje position.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknade både Christian Maråker och Simon Gunnarsson senast mot Borås. Dessa två är troligen borta även idag.

Efter lång skadefrånvaro var Luleå-forwarden Anton Saks tillbaka på planen senast mot Norrköping. Däremot är det nu klart att Christopher Ryan missar resten av säsongen.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås veterancenter Mike Palm planerar att spela minst en säsong till.
* När lagen möttes i Norrbotten vann Luleå med 81-75.
* Luleå kommer från ett elva dagar långt uppehåll utan match.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget