Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Nyförvärv gör debut för Nässjö

När Nässjö Basket i kväll tar emot Norrköping Dolphins gör amerikanen Reginald Johnson Jr debut. Här har du allt du behöver veta om matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 14
När: Fredag 9 december, kl 19.04
Var: Nässjö sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö Basket gästas i kväll av ligatrean Norrköping Dolphins. Förra årets favorit bland Nässjö-fansen Cole Darling har gjort succé även i sin nya klubb och det blir intressant att se hur hans gamla lagkamrater ska kunna få stopp på en Cole i toppform.

För Nässjö gör Reginald Johnson Jr sin premiär och denne amerikanske pointguard har sett mycket intressant ut på lagets träningar.
– Det kommer göra oss väldigt gott att kunna använda honom på planen, framför allt försvarsmässigt även om han kan producera framåt också, säger Nässjös tränare Felix Alonso till Smålands-Tidningen.

– Vi har haft problem med att kontrollera tempot i matcherna och där tror jag att han kommer hjälpa oss. Han är en sådan spelare som kan styra det där. Samtidigt är det lagets svåraste position att komma in på och jag tror vi måste ge honom lite tid också, fortsätter Alonso.

Norrköping kommer från seger hemma mot Borås (81-70) förra fredagen och jagar säsongens andra bortaseger.
– Vi kommer till spel med de elva spelare som var med och slog Borås för en vecka sedan. Vi ser med tillförsikt fram emot matchen i kväll, men vi måste vara på tå eftersom Nässjö är ett lag som vi av hävd har haft svårt mot. Alla våra spelare är friska och krya frånsett de småskavanker som alltid finns med när man spelat så här pass mycket av säsongen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har inga skador eller sjukdomar i laget och kan mönstra bästa möjliga lag.

Inga avbräck heller i Norrköping.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping vann mötet mellan lagen tidigare under säsongen, 88-54 i Norrköping.
* Dartaye Ruffin är Nässjös främste poänggörare med ett snitt på 13.3 poäng per match.
* Norrköpings stjärncenter Joakim Kjellbom ligger tvåa i returligan med 8.3 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget