Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Malbas startar insamling

Malbas kämpar med att få ekonomin att gå ihop. Nu meddelar klubben att man startar en crowdfunding för att få in ytterligare 75 000 kronor.

Trots en spelmässigt mycket stark debutsäsong förra året har Malbas inte lyckats dra till sig det antal sponsorer som herrlaget hade budgeterat med. Ett antal nya partners har tillkommit, men klubben behöver fortsatt vidta åtgärder för att tillse att ekonomin håller sig i balans hela säsongen. En sådan åtgärd är att samla in pengar via så kallad crowdfunding, i detta fall genom föreningsinsamling.
– Vi har varit försiktiga i vår budget denna säsong för herrlaget, men trots det har vi inte lyckats knyta till oss sponsorer i den omfattning som vi trodde i våras. Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet med många talanger, och en damverksamhet som börjat blomma igen, som vi inte vill äventyra och därför sätter vi igång denna aktivitet för att försöka få in 75 000 kronor. Detta är en av många åtgärder som vi vidtar för att se till att vi kan rätta upp på situationen. Jag vill understryka att läget är ansträngt men inte akut. Om vi inte agerar nu riskerar vi däremot ett akut läge längre fram, säger Malbas ordförande Rickard Nilsson.

Crowdfundingen pågår på Malbas hemsida samt på sociala medier.

Dela inlägget