Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Borås utmanar i Jämtlands nya arena

En match spelas i Basketligan herr under tisdagskvällen. Jämtland Basket tar emot Borås Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 1
När: Tisdag 6 december, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Den 11 november invigde Jämtland Basket sin nya arena i Östersund. Sedan dess har laget hunnit vinna tre matcher där. I kväll har det blivit dags för Borås Basket att för första gången stifta bekantskap med det nya ”tegeltemplet” och försöka besegra jämtarna.

Borås kommer från en förlust borta mot Norrköping Dolphins i fredags (81-70). Borås hade ledningen en bit in i den fjärde perioden, men sedan tappade man allt och kunde avgöra matchen genom att sätta 18 raka poäng. Jämtland å sin sida fick en behaglig resa hemma mot Malbas, seger med hela 102-58 och tränaren Torbjörn Gehrke kunde rotera runt på samtliga spelare.
– Malbassegern räknar jag inte eftersom de hade tre starters borta. Men vi vet var vi är, vad vi kan och var vi vill vara. Samtidigt behöver vi få ett fysiskt bevis att vi kan vinna två i rad även mot topplagen, säger Gehrke till Östersunds-Posten och fortsätter:
– Vi måste sansa oss och tänka bort alla måsten. Det viktiga är att vi gör de sista tio matcherna rätt i grundserien. Alla matcher har betydelse. Umeå borta nästa omgång är också viktig.

För Borås och Jonte Karlsson har skador gäckat laget så här långt. Och i kvällens match saknas återigen ett par spelare, bland annat Christian Maråker och Simon Gunnarsson.
– Det är jobbigt att som ny coach hela tiden få justera i laget. Men vi försöker inte att ha några ursäkter. Vi är ojämna, men när vi spelar som bäst är vi ett topp 4-lag, säger Karlsson till Östersunds-Posten.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar Dino Cinac som är fotledsskadad.

Borås kommer till Östersund utan skadade Christian Maråker och Simon Gunnarsson och utan febrige Daniel Thuresson.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i premiären i oktober vann Borås, på hemmaplan, med 77-71.
* Jämtland är det lag i Basketligan som snittar flest poäng per match: 86.9 ppg.
* Ligans två assistkungar möts i kväll: Jabril Durham och James Washington.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget