Fotograf:

Veckans lag: Vecka 48

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Jonathan Peleg, Nässjö Basket (1)
Kanske är Jonathan Peleg på väg att få sitt stora genombrott? När Nässjö i tisdags besegrade Umeå med 89-85, stod 22-åringen för sin bästa insats för säsongen med 17 poäng på blott 18 minuters speltid.

 
G: Andreas Person, Uppsala Basket (1)
Precis som hela Uppsala så verkar Andreas Person ha hittat formen. 25-årige Person missade endast två av sina åtta skott mot Umeå och landade på 21 poäng. Sett över säsongen snittar han 16.9 poäng per match.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (1)
Det var inte långt bort att Axel Nordström bokfördes för en “triple-double” i matchen mot Umeå i fredags. Nordström satte tolv poäng, tog tolv returer och hade åtta assist. Dessutom en mycket stark match defensivt.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (2)
Yannick Anzuluni fortsätter leverera för sitt Luleå. När laget stod för en sanslös vändning mot Norrköping i tisdags var 29-åringen en av hjältarna. Totalt blev det 21 poäng för forwarden som bland annat även hade tre blockade skott i protokollet.

 
C: Mike Palm, Borås Basket (2)
37-årige Mike Palm fortsätter imponera och var matchens klart främsta spelare när hans Borås besegrade Södertälje Kings med 86-76. Palm sköt inte bara i 24 poäng utan tog även 13 returer och levererade sex assist.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget