Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping vände mot Borås

En stark avslutning låg bakom Norrköping Dolphins sjätte raka seger på hemmaplan. Segersiffrorna mot Borås Basket skrevs till 81-70. Här är höjdpunkterna från matchen!

Två tänkta topplag i en av många tuffa dueller i säsongens basketliga och denna gång var det Borås Basket som gästade Stadium Arena. Norrköping ville ha upprättelse för förlusten mot Luleå och första mötet med Borås, där Dolphins förlorade matchen i första halvlek.

Det märks att det är två lag som har respekt för varandra och lagen byter poäng men Norrköping kan efter halva den första perioden skaffa sig ett liten ledning som man håller perioden ut. 22-14 för Norrköping som sätter 4/5 på treorna mot Borås 0/5 i en statistikrad som i övrigt är jämn.

Inledningen på andra perioden blir mycket lik den första i en mycket välspelad och juste match, men så plötsligt åker Norrköping på fyra snabba fouls från ingenstans men Borås har svårt att knappa in men så plötsligt hänger man i några treor och det står 33-33. Norrköping blir foulade då man skjuter en trea på klockan och man straffskjuter sig till ledning 35-33, efter att Borås vunnit perioden med 19-13.

Norrköping behåller en liten ledning men Borås levererar från trepoängslinjen och det är 44-44 efter halva period tre. Vid 47-51 efter ännu en trea från Borås med 2.17 kvar av perioden tar hemmatränaren Adnan Chuk timeout. Norrköping har problem med Borås höga, aggressiva försvar och man svårt att komma till öppna skott och Borås kan vinna perioden med 23-17 och är fyra upp, 56-52, inför en spännande avslutning.

Norrköping vill ha den här matchen och öppnar period fyra med att göra 18-0 till 70-56 och man steppar även upp i sitt försvar som bland annat ger Borås två 24:or i rad. Borås tränare Jonte Karlsson tar timeout med 5.10 kvar för att, om möjligt, få stopp på Norrköping run vilket lyckas och hemmalaget tar timeout med 3.17 kvar vid ställningen 73-62. Ny timeout vid 80-70 och 52.53 sekunder på klockan, men Norrköping starka inledning på den fjärde perioden blev för ödesdigert för Borås och hemmalaget vinner matchen med 81-70 efter 29-14 i perioden.
– Det var en bra basketmatch med bra skytte mellan två bra lag och jag kan tänka mig att det var roligt för publiken men inte för oss coacher. Borås bjuder på bra motstånd och de är tuffa att försvara mot men jag är glad över hur vi hanterade detta, speciellt de sista fem minuterna. Hemmasviten lever men alla topplagen är svåra att möta på hemmaplan. Våra unga spelare Tim och Edvin gör en stark match trots att de fick många minuter vilket de har gjort sig förtjänta av, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Jonte Karlsson:
– Stort grattis till Norrköping som var väl värda den här segern. Det här var det tuffaste försvar vi mött i ligan hittills och vi fixade inte att hantera detta. Vi försökte hitta egna lösningar genom att dribbla oss fram vilket inte fungerade. Jag är lite sur på våra egna spelare som inte riktigt tog kampen utan det känns som om vi sprang och gömde oss.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Borås 81–70

(22–14, 13–19, 17–23, 29–14)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 19, Dejan Jeftic 16, Cole Darling 16, Tim Schüberg 9, Edvin Stark 9, Mikkel Plannthin 6, Mikael Lindquist 2, Abdou Medjedoub 2, Johnell Smith 2.
Borås: Jakob Sigurdarson 14, Mike Palm 12, Shaquille Hines 12, Trayvonn Wright 11, James Washington III 8, Simon Gunnarsson 6, John Brändmark 5, Fredrik Andersson 2.
Publik: 811.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget