Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Viktig trio tillbaka i Borås

Stärkta av segern i tisdags mot Södertälje Kings åker Borås Basket idag till Östergötland för match mot Norrköping Dolphins. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 13
När: Fredag 2 december, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Utan flera nyckelspelare var det få som förväntade sig att Borås skulle kunna besegra Södertälje tidigare i veckan. Men efter en gedigen laginsats så var det Borås som stod som segrare med 86-76. Då saknades Fredrik Andersson, Trayvonn Wright och Daniel Thuresson. De tre är nu med på resan till Norrköping.
– Norrköping är det lag som Henke (Carlsson, assisterande tränare i Borås) har gjort flest klipp på av alla. Dolphins är framför allt väldigt bra på sin hemmaplan. De är otroligt strukturerade, men har gått på en ganska kort rotation. Så det gäller för oss att hålla ett högt tempo, säger Borås Baskets tränare Jonte Karlsson.
– Vi drar inga höga växlar av att vi vann förra gången mot dom och spelade bra. Vi förutsätter att de har anpassat sitt spel. Det har även vi. Det blir nog en spännande och bra match och vi får räkna den som en toppmatch, fortsätter Jonte Karlsson.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Vi ser fram emot ännu en toppmatch. Man måste ha stor respekt för ett lag som Borås som nyligen slagit Södertälje, så Borås kanske är den hetaste guldkandidaten. Vi har bara en dags återhämtning efter trippen till Luleå, men vi har åtminstone fullt lag även om det finns en del småskavanker. Det är viktigt för oss att kontrollera matchtempo och returtagning, och klarar vi det så kan vi ta hem den här matchen. Det vore givetvis trevligt om vi kunde få hjälp av en månghövdad publik också.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Borås saknar fortsatt skadade Christian Maråker som blir borta ett par veckor till. Dessutom är Johannes Hidirsah sjuk.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping vunnit samtliga fem matcher som hittills spelats i Stadium Arena.
* Borås vann mötet tidigare under säsongen med 87-66.
* Norrköping kommer inte gå vidare med Kenny Grant som tränat med klubben i veckan.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget