Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala på jakt efter åttonde segern

Uppsala Basket har varit säsongens överraskning så här långt. Kommer en ny seger för sensationslaget i kväll borta mot Umeå BSKT eller kan hemmalaget skrälla? Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 13
När: Fredag 2 december, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Även om det blev förlust tidigare i veckan borta mot Nässjö Basket (85-89) så gjorde Umeå en helt okej insats. Något man vill försöka spinna vidare på i kväll när ligatvåan Uppsala kommer på besök.
– Senast mot Nässjö såg vi långa stunder bra ut. Gerald Williams är tillbaka, Josh Wolfram såg bättre ut och George Valentine har mer självförtroende i offensiven. Uppsala har ett bra lag. Hur det går vet jag inte, men jag hoppas vi kan vinna, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Mycket i Uppsala kretsar kring stjärnan Alexander Lindqvist som fått en kanonstart på säsongen. Något som det snackas mycket om är 25-åringens skottfint.
– Vi hade Josh (Wolfram) ganska mycket på honom förra gången och Josh hoppade hela tiden. Han är en smart kille Alexander, men förhoppningsvis har vi lärt oss lite. Det går att scouta och visa, men killar som kommer nya till ligan måste uppleva det själva. Lindqvist är otroligt duktig och tar alltid rätt beslut i close-ups, han kan passa, dribbla, skjuta, det är så mycket mer än skottfinten, säger Jesper Gustavsson.

Uppsala har vunnit sina fem senaste matcher och ligger på en andraplats i ligatabellen med totalt sju segrar och bara två förluster. Umeå å sin sida har fyra raka förluster och ligger åtta i tabellen.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå har haft en hel del skadebekymmer under säsongsinledningen. Johan Pierre missade matchen mot Nässjö och är även ett frågetecken i kväll.

Uppsala ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* När Umeå mötte Uppsala i mitten av oktober blev det 85-72 till Uppsala.
* Uppsalas Alexander Lindqvist ligger trea i poängligan med ett poängsnitt på 19.3 per match.
* Terrence Oglesby är meste poänggörare i Umeå med 16.9 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget