Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Flera frågetecken i Malbas

Skador och sjukdomar har stört Malbas i veckan. Kan Malmö-laget ändå skrälla borta mot Jämtland Basket? Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Jämtland Basket-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 13
När: Fredag 2 december, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

På förhand är detta en match där Jämtland får gälla som stora favoriter. Och det råder ingen hemlighet att det bara är seger som räknas för Torbjörn Gehrke och hans mannar.
– Det är en match som vi ska ta, det är inget snack om det. Att säga något annat vore fegt. Vi har ett djupare, bredare och spetsigare lag än vad Malbas har. De ska inte orka med oss, förutsatt att vi går in och gör jobbet, säger Gehrke till Östersunds-Posten.

Malbas besegrade Borås tidigare i november, men det är också Malmö-lagets enda seger så här långt under säsongen.
– Det har varit lite turbulent i veckan med avskedet till Jake och dessutom skador och sjukdomar som ställt till det. Vi har inte tränat med full trupp på hela veckan men de som varit där har kört på. Blir såklart väldigt tufft att matcha Jämtland om inte Fredrik eller Jordan är i toppslag. Det positiva är att andra får chansen att komma in och utvecklas, och jag vill se att mitt lag kämpar och försöker göra det vi har pratat om. Resultatet får komma i andra hand, säger Malbas-tränaren Henrik Svensson.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har full trupp och alla spelare tillgängliga inför fredagskvällens match.

Jake Zuilhof fick tidigare i veckan lämna Malbas. Laget har dessutom drabbats av en del sjukdomsproblem. Både Jordan Peltier och Fredrik Larsson är osäkra kort i kväll.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Malmö i oktober vann Jämtland med 93-76.
* Carl Engström ryktas vara på väg tillbaka till Malbas igen.
* Jämtland-stjärnan Mike Bruesewitz leder fortsatt poängligan i Basketligan med ett snitt på 19.8 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget