Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Luleå-guarden missar hela säsongen

BC Luleå-guarden Christopher Ryan missar hela säsongen – men han har i stället fått en sista chans att rädda karriären via en stor ryggoperation.

Det har varit en lång följetång. Kommer Christopher Ryan, 26, att kunna spela något denna säsong? Ryan har under flera år haft problem med ryggen och under den förra säsongen blev problemen värre. Första beskedet var att 26-åringen skulle diskbråckopereras. Sedan bestämdes att det bara var rehabiliteringsträning som gällde.

Men nu meddelar NSD.se att Ryan häromveckan besökte en ryggspecialist i Stockholm för att få ett sista utlåtande och nu har svaret kommit: Han ska opereras.
– Det är inte bestämt när operationen ska göras men det blir någon gång efter årsskiftet, säger BC Luleås ortoped Tomas Isaksson till tidningen.

Klart är att beskedet innebär att Ryan missar hela ligasäsongen. Men förhoppningsvis kan hans basketkarriär räddas om operationen lyckas fullt ut.
– Christopher är jätteglad att han får göra det här. Det här hans sista chans att rädda karriären och bli helt återställd. Han kan inte fortsätta spela med de ryggproblem han har, det går inte längre, säger Isaksson.

NSD: Hur stor är chansen att Ryan blir helt återställd?
– Det handlar om en stor operation – så är det. Jag vill vara försiktig och inte säga någon procentsiffra.

Dela inlägget