Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Nässjö på jakt efter ny seger

Nässjö Basket är erkänt svårslagna på hemmaplan, men än så länge har det endast blivit en hemmaseger. Kanske kan seger nummer två komma i kväll mot Umeå BSKT? Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 12
När: Tisdag 29 november, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Tabellåttan Umeå gästar i kväll tabellsexan Nässjö och två viktiga poäng står på spel i kampen om slutspel. Nässjö kommer från en förlust uppe i Östersund mot Jämtland, och det är med andra ord inget annat än seger som räknas nu när laget åter uppträder på hemmaplan. Nässjö vann lagens första möte uppe i Umeå med 68-57.
– Vi har svårt att hitta en linje av stabilitet, både vad gäller spel och resultat, därför är den här hemmamatchen väldigt viktig för oss. Vi måste spela tuffare i försvar och hålla fokus i 40 minuter – det är enda sättet som vi kan tävla och förbättra vår prestation, säger Nässjös tränare Felix Alonso.

Umeå kommer från en stark insats hemma mot Borås, men fick till slut ändå ge sig med 94-87.
– Nässjö spelade senast en jämn bortamatch mot Jämtland, känslan just nu är att nästan vad som helst kan hända resultatmässigt i ligan som när Norrköping vinner stort mot Södertälje som i sin tur vinner stort mot Luleå. Oavsett om vi har sex guarder skadade så ska vi kunna göra en bra match, senast mot Borås visade våra inhoppare fina takter, förhoppningsvis ska killar som David Jallow och Jesper Hallberg växa ännu mer, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö kan ställa upp med ordinarie manskap.

Umeå har fortsatt en del skadeproblem på guardsidan med frågetecken för spelare som Gerald Williams och Johan Pierre.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjös nyförvärv Reginald Johnson Jr i skrivande stund inte är spelklar.
* Umeås Terrence Oglesby ligger nia i poängligan med ett snitt på 16.8 poäng per match.
* Nässjö och Umeå är två av de lag som snittar minst poäng i Basketligan: 71.2 ppg mot 65.6 ppg.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget