Fotograf:

Veckans lag: Vecka 47

Succén är tillbaka. Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: James Washington III, Borås Basket (1)
Veckans högsta poängnotering hittar vi hos Borås stjärnguard James Washington, som sköt i 30 poäng i matchen mot Umeå. Den 28-årige amerikanen har verkligen kommit igång på slutet och stod för säsongens kanske bästa insats i fredags när Umeå besegrades med 94-87. Washington bokfördes dessutom för fem returer och sex assist.

 
G: Terrence Oglesby, Umeå BSKT (1)
Får stort förtroende hos tränare Jesper Gustavsson och även om Umeå fått en tuff start på säsongen så har Oglesby varit en ljuspunkt. Mot Borås i fredags sköt han i 26 poäng och levererade sju assist. Mot Jämtland blev det 17 poäng.

 
F: Dino Cinac, Jämtland Basket (1)
Den 28-årige kroaten gjorde sin främsta match för säsongen när hans Jämtland besegrade Nässjö i fredags. Cinac satte 27 poäng och rev ner sju returer på knappt 29 minuters speltid. 75% från golvet (9/12) och dessutom 50% bakom trepoängslinjen är fina siffror.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (1)
Luleå föll visserligen klart mot Södertälje, men matchens främste spelare var Anzuluni, som hann med att sätta 26 poäng och ta åtta returer på drygt 27 spelade minuter.

 
C: Mike Palm, Borås Basket (1)
Palm gjorde sin i särklass bästa match hittills under hösten mot Umeå. 37-åringen satte inte bara 28 poäng utan noterades även för tio returer. En självklar plats som center på veckans lista!

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget