Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Toppmöte i Södertälje

Det vankas stormatch i Basketligan herr under lördagen. Södertälje Kings tar emot tabellettan BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 11
När: Lördag 26 november, kl 17.00
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I kväll (lördag) tar Södertälje Kings emot BC Luleå på hemmaplan. Luleå har bara förlorat en av sina nio hittills spelade matcher och leder för tillfället serien, medan tabellfyran Södertälje å sin sida bara har spelat sex matcher, vilket är en effekt av det internationella spelet.

Södertälje åkte på en riktig stjärnsmäll i matchen mot Norrköping Dolphins förra lördagen och förlorade med hela 47-78. Kanske var energinivån fortfarande låg efter förra veckans bragdmatch mot Baskets Telekom Bonn när Södertälje vände ett 25-poängsunderläge och vann med ett poäng.
– Det var en väldigt dålig match, väldigt emotionellt för oss efter segern mot Telekom. Vi var där men ändå inte, vi spelade inte efter vår plan och Norrköping gjorde det bra. Även om vi bara har spelat sex matcher i ligan har vi spelat flest totalt sett eftersom vi också har spelat sex i FIBA, så totalt 12. Och schemat kommer fortsätta att vara tufft, så vi måste behålla fokus men också lära av misstagen, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic.

Vedran Bosnic fortsätter:
– Luleås två guarder Adam och Brandon tar mycket ansvar och dem måste vi fokusera på att ta bort, men det finns så många bra spelare i laget, de har många bra skyttar. De spelar snabbt, vi måste lägga mycket fokus på vårt försvarsspel, men även på anfallsspelet, att hålla nere antalet turnovers. Första gången vi möttes hade vi 23 turnovers och de 18, det var ingen vidare rolig match att se.
– Det här är ett bra lag, all respekt till dem. De är bra varje år och i år ännu bättre. Alla är redo, inga skador, vi tränar och har haft tid att förbereda oss efter matchen mot Norrköping. Det ska bli roligt att möta dem igen.

För Luleå-spelaren Tom Lidén är kvällens match lite speciell. Lidén är född i Södertälje och tillbringade fem säsonger i klubben.
– Det är alltid en speciell känsla att komma till Täljehallen. Jag har ju spenderat väldigt mycket tid på den platsen och därför kommer det bli en väldigt kul match. Laget vi möter kommer från en tuff förlust mot Norrköping och lär vara väldigt taggade för att möta oss nu, säger Lidén till Norrbottens-Kuriren.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan ställa upp med bästa möjliga manskap.

Luleå saknar fortsatt långtidsskadade Anton Saks och Christopher Ryan.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Luleå den 11 oktober vann Luleå med 61-59.
* Södertäljes 47 poäng mot Norrköping senast är den lägsta poängsiffra något lag gjort hittills under säsongen.
* Luleå-guarden Adam Rönnqvist ligger femma i poängligan med ett snitt på 17.8 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget