Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

TV: Borås vände och vann

Efter underläge i halvtid kunde Borås Basket vända och vinna bortamatchen mot Umeå BSKT. Här kan du se höjdpunkter från matchen!

Umeå är bra. Det varnade Borås Baskets tränare Jonte Karlsson inför matchen. Exakt hur bra var förstås svårt att säga men det krävdes en rejäl kämpainsats och 28 poäng från gamle centern Mike Palm innan segern var i hamn (87-94).

Jakob Sigurdarson pekades inför matchen, med tanke på alla skador i truppen, ut som en extremt viktig nyckel för Borås Basket. Men islänningen fick ingen lyckad start. Eller vad sägs om tre foul på bara två minuter och elva sekunder? Det blev bänken under resten av första halvlek för Sigurdarson.

Men Borås repade sig ändå. Efter halva första perioden hade man gått upp i ledning 8-12 och Umeå tog timeout. Direkt efter den klev Fredrik Andersson och Shaquille Hines fram och sänkte varsina treor till 8-18. 18-25 efter en period kändes som en ganska bra start för Borås.

I den andra perioden inledde Borås slarvigt. Bland annat lyckades den före detta Borås-spelaren Terrence Oglesby stjäla två bollar i rad och plötsligt var det 24-27 och Borås kallade timeout.

Tre minuter in i andra perioden gick hemmalaget upp i ledning, 28-27. Johan Rönström sänkte trean som betydde 45-37 för Umeå. I samband med den kallade Borås timeout igen. 48 sekunder senare var halvleken slut och ställningen var 48-41 till Umeå.

Borås gjorde 7-0 i inledningen av tredje perioden och med 17,5 minuter kvar av matchen var det helt jämnt, 48-48. Sigurdarson fick sin revansch i den tredje perioden. Islänningen, tillsammans med Mike Palm och James Washington, låg bakom mycket när Borås Basket gav sig ut på en run på 23-4. Gästerna hade ledningen med 59-66 inför den fjärde perioden.

I den fjärde perioden gjordes extremt många poäng. Umeå och Borås producerade hela 28 vardera, men tack vare den lilla ledning Borås redan hade skaffat sig så vann man också matchen (87-94).

Borås huvudtränare Jonte Karlsson efter matchen:
– Med tanke på den press vi har på oss, alla skadeproblem, att Jakob Sigurdarson hade tre fouls efter två minuter, att Simon Gunnarsson fick ett finger ur led… Så är det strålade att vi kunde vända på det här och vinna. Det var inte vår vackraste match, men ett par ändringar vi gjorde i halvtid tog bort deras postspel. Det ska spelarna ha cred för. I anfall fick lite mer rörelse tack vare en grej som Henke (Carlsson) har jobbat med medan jag varit borta. Nu suger vi på den här karamellen och njuter av att vi vunnit vår första bortamatch.

MATCHFAKTA:
Umeå–Borås 87–94

(18–25, 30–16, 11–25, 28–28)
Poäng, Umeå: Terrence Oglesby 26, George Valentine 17, Egal Saleman 14, Joshua Wolfram 10, Johan Rönström 6, Jesper Hallberg 6, David Jallow 4, Andre Nilsson 4.
Borås: James Washington III 30, Mike Palm 28, Shaquille Hines 13, Jakob Sigurdarson 9, Fredrik Andersson 7, Simon Gunnarsson 5, Emil Lundstedt 2.
Publik: 880.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget