Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Malbas vill ta ny skalp

Uppsala Basket är förvarnat. Efter segern mot Borås Basket är Malbas redo att ta ny skalp. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Malbas-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 11
När: Tisdag 22 november, kl 19.04
Var: Heleneholms Sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I kväll kommer Uppsala Basket på besök till Malmö. Hemmalaget Malbas fortsätter att leta efter ett vägvinnande spel. Det blev visserligen förlust borta mot Malbas i fredags (82-68), men i senaste hemmamatchen kom säsongens första seger för Malmö-laget när Borås Basket besegrades med 78-75.

Malbas tränare Henrik Svensson är optimistisk inför kvällens match:
– Det ser ganska bra ut, enda orosmolnet är David Terins som stukade foten på uppvärmningen mot Nässjö senast. Vi ska försöka hitta tillbaka till energin vi hade i vinstmatchen mot Borås. Dessutom vill jag se Jake Zuilhof och Lasse Elbaek dominera under korgarna, vi har ett längdövertag som vi måste utnyttja. Får vi dessutom kontroll på Alexander Lindqvist och Axel Nordström så är mycket vunnet.

Uppsala kommer till Malmö fulla av självförtroende efter förlängningsdramat i Östersund i fredags. Då vann Uppsala med 90-86 efter att Alexander Lindqvist skjutit i hela 34 poäng (säsongens högsta poängnotering).
– Det var en riktigt grisig match, med mycket gnäll på domarna och allmänt trashtalk. Så är det ofta när man är uppe i Östersund och spelar, så det var skönt att vi vann. Defensivt var det inte vår vassaste match, men vi gör väldigt många bra saker offensivt, säger Uppsala-spelaren Jonathan Person till Upsala Nya Tidning.

UNT: Hur ser du på Malbas som motstånd?
– Det är inget lag som vi kan underskatta, de har lirat bra matcher på sistone som varit tajta, så vi måste spela så bra som vi kan göra.

Uppsalas tränare Kevin Gaines:
– Försvarsmässigt på guardsidan känner jag att vi har en fördel. Lukas Friberg, Rickard Eriksson och Jonathan och Andreas Person kan sätta ordentligt press på deras guards. Det är en sak vi ska utnyttja.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas mönstrar ordinarie lag. Litet orosmoln finns för David Terins.

Uppsala saknar landslagsmannen Anton Gaddefors.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala ligger på tredje plats i tabellen. Malbas är jumbo med lika många poäng som Umeå.
* När lagen möttes i premiären i IFU Arena i oktober vann Uppsala med 81–50.
* Anton Gaddefors närmar sig en comeback efter stora skadebekymmer. Läs mer här.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget