Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland jagar första hemmasegern

Efter två raka förluster i Nya Sporthallen är Jämtland Basket i kväll på jakt efter första segern på hemmaplan. För motståndet står Umeå BSKT. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 6
När: Tisdag 22 november, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrlandsderby i fredags för Umeå BSKT – men redan i dag väntar ett nytt, då
Umeå ställs på bortaplan mot Jämtland Basket i en väldigt speciell match.

Hur kommer det sig att just mötet med Jämtland Basket är speciellt? Jo, det finns nämligen ett gäng spelare och tränare i Umeå-laget med koppling till Östersund.

Tränare Jesper Gustavsson, Egal Saleman, Johan Rönström och Johan Pierre har alla ett förflutet i Östersunds-klubben.
– Mycket speciell match för mig och många andra i laget som bott och spelat i Jämtland. Sen är det alltid speciella matcher mot alla Norrlandslag, säger Jesper Gustavsson.

Umeå och Jämtland är tabellgrannar i Basketligan herr. Det förstnämnda gänget ligger på en åttonde plats och det senare placerar sig just nu som sjua. Östersundslaget har nyligen invigt sin sprillans nya arena – Nya Sporthallen. Men efter två matcher har man ännu inte segrat på hemmaplan.
– Viktigt för oss i dag blir att kontrollera Dino Cinac och Bruesewitz som skjuter de flesta skotten för Jämtland. Jämtland jagar sin första hemmavinst i sin nya hall så de har all press på sig. Vi är otroligt sugna på att kliva upp och ta sjundeplatsen ifrån dem, säger Jesper Gustavsson till Umeås hemsida.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke inför kvällens match:
– Umeå har haft en minst sagt tuff inledning med endast en seger på sju matcher. De första två förlusterna måste ha varit demoraliserande eftersom de hamnade på runt 40 poängs torskar. Men efter de första två kölhalningarna har Umeå hållit matcherna jämnare och förlorat med dryga 10p och bara 6p mot Norrköping. Dessutom har man haft problem med skador då endast 5 av 14 spelare spelat samtliga matcher och fått minuter pga. skador. Samtidigt skulle jag ljuga om jag inte sa att jag är mycket förvånad över Umeås svaga inledning oavsett skador och problem att träna.

– Vi kan tycka och säga vad vi vill, men detta är två (enligt tabellen jämnstarka lag) och det kommer antingen bli en liten separation mellan lagen efter i kväll, eller då blir det helt lika i vinster. Vi har förstås en hel del revansch att utkräva på grund av förlusten i fredags som kändes mycket onödig, irriterande och snöplig av flera anledningar. Vi har spelat bra basket i stora – eller mycket stora delar av alla våra matcher, så om någonting är till vår fördel är det att vi har haft ett jämnare spel än Umeå i våra matcher.

 

LÄGET I LAGEN:❓
I Jämtland är det osäkert i fall Olle Lundqvist kan vara tillbaka efter sjukdom.

Umeås Johan Rönström missade Luleå-matchen senast, men är nu tillbaka efter sin förkylning. Josh Wolfram (stukad fot) och Gerald Williams (stukad fot) är båda med på resan till Östersund, och testas på uppvärmningen.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes under försäsongen vann Jämtland i Umeå med 89-81.
* För första gången denna säsong ser Jämtland ut att kunna ha samtliga spelare tillgängliga.
* Jämtland är det lag i Basketligan som snittar flest returer per match: 39 stycken.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget