Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping krossade Södertälje – vann med 31 poäng

Norrköping Dolphins var ute efter revansch på Södertälje Kings för förlusten i premiären. Och vilken revansch man fick. Östgötarna vann med hela 78-47. Här kan du se höjdpunkter från matchen!

I fjol föll Norrköping klart i finalserien mot Södertälje, 4-0 i matcher. Och i premiären i början av oktober vann Södertälje med 79-59. Men under lördagen fick Norrköping revansch när man vann över det regerande mästarlaget med förkrossande 78–47.

Den tredje perioden blev jämn och slutade 13–12 till Södertälje. Men det hjälpte föga – ledningen för Norrköping var redan då hela 61–34 inför den sista perioden, och matchen var sedan länge avgjord.

I hemmalaget var Cole Darling vass med totalt 22 poäng och åtta returer. Segern med 78–47 över det regerande mästarlaget var ett rejält styrkebesked för Norrköping efter en trög start på säsongen.

Norrköping rivstartade matchen och var i ledning med hela 25–12 efter den första perioden. En ledning som i halvtid var hela 28 poäng, 49-21.
– Vi hade säkert fördel av att Södertälje hade en tuff vinstmatch mot i FIBA Europe Cup i veckan. Det tar givetvis på krafterna att spela sådana matcher men jag tycker att vi pumpade på bra i stort sett under alla 40 minuterna. Självklart är jag glad över att vi vann och på vad vi presterade, men nu gäller det att landa för att komma väl förberedda till nästa match borta mot BC Luleå, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Vedran Bosnic, tränare i Södertälje:
– Norrköping dominerade från första minuten och det verkade som om vi inte kom förberedda till dagens match. Vi var säkert lite trötta efter veckans match i Europe Cup, men det är absolut inget som förringar Norrköpings insats. De gjorde en fantastisk match och är väl värda den här segern.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Södertälje 78–47

(25–12, 24–9, 12–13, 15–11)
Poäng, Norrköping: Cole Darling 22, Dejan Jeftic 15, Joakim Kjellbom 12, Tim Schüberg 10, Mikael Lindquist 8, Abdou Medjedoub 4, Mikkel Plannthin 3, Johnell Smith 2.
Södertälje: Tylor Ongwae 9, Thomas Massamba 8, Valter Lindström 6, Toni Bizaca 6, Tanel Kurbas 6, Nicholas Spires 5, Adam Ramstedt 3, Davis Lejasmeiers 2, Delvon Johnson 2.
Publik: 918.

Dela inlägget