Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland vill bryta dystra sviten

2011 är året då Jämtland Basket senast besegrade Uppsala Basket. Efter det har det blivit 17 raka förluster. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Jämtland Basket-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 3
När: Fredag 18 november, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Uppsala har inlett årets säsong med prickfritt hemmaspel, men ännu har man ingen bortaseger. Jämtland å sin sida har ingen seger på hemmaplan. Det ska dock sägas att Jämtland än så länge bara hunnit spelat en match i “nya” Sporthallen.

Uppsala-tränaren Kevin Gaines säger så här till Unt.se inför kvällens match:
– Det är en väldigt tuff bortamatch. Jämtland har ett väldigt bra lag i år med Michael Bruesewitz, som är en av ligans bästa spelare. Sedan har de även Dino Cinac och en bra ung svensk stomme som de byggt under några år. De ger alltid hundra procent i varje situation de spelare.

Hur ska ni knäcka Jämtland?
– Vi måste matcha deras energi. Mycket handlar om förberedelser och vi har förberett oss för den här matchen sedan i söndags. Vi har kollat på vilka spel de gillar att spela och kartlagt Jämtland. Vi måste också vara fysiska och göra allt till hundra procent för att slå Jämtland.

I Jämtlandslägret så har man smällt förlusten mot BC Luleå förra fredagen. Däremot så börjar spelarna tröttna på att spela så få matcher. Än så länge har Jämtland endast spelat fem matcher.
– Du ser på killarna. Normalt är de ute på golvet och studsar, men nu sitter de på bänkarna. Både de och vi vill spela matcher. Vi har tröttat på att bara träna. Som tur är kommer vi in i en bra rytm framöver, med matcher tisdag-fredag, säger tränaren Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

Gehrke har analyserat klart matchen mot Luleå.
– Vi måste höja vår lägstanivå. Min förhoppning är att vi kan komma ut aggressivt i försvar precis som i andra halvlek mot Luleå och Norrköping och slippa jaga som vi gjort. Jag hoppas vi kan aktivera den sjätte spelaren (publiken) redan från start, då det kan bli avgörande mot slutet.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland kommer till spel utan Olle Lundqvist.

Uppsala saknar landslagsmannen Anton Gaddefors och Rasmus Dahlberg, och kanske även Andreas Person som återhämtar sig från en hjärnskakning. Person är dock med till Östersund och förväntas spela.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala har vunnit 17 raka matcher mot Jämtland. Senaste Jämtlandssegern kom våren 2011, i Fyrishov.
* Mike Bruesewitz i Jämtland leder Basketligans poängliga i överlägsen stil: 23.8 ppg.
* Östersunds kommun bjuder på entrébiljetten till de 500 första besökarna.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget