Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

TV: Uppsala fortsatt obesegrat hemma

Uppsala Basket fortsätter imponera på hemmaplan. Under lördagen kom fjärde raka segern i IFU Arena när Nässjö Basket kom på besök. Se höjdpunkterna från matchen här!

Dunkfest och trepoängsskytte av rang – så kan man sammanfatta Uppsalas seger mot Nässjö. Lördagkvällens hemmamatch mot Nässjö blev aldrig någon rysare.

Nässjö och Mantas Griskenas inledde kvällens poänggörande i IFU Arena genom att dra i en trepoängare fram till 0-3. Otroligt nog, så var det den enda gången som bortalaget var i ledning. Därefter la Sebastian Norman i hemmalagets två första poäng, två poäng som ledde fram till en 6-0 run och ledning 6-3. När Axel Nordström sedan tryckte i kvällens första dunk, fram till 12-7 så kändes det som ett ryck var på gång. Så blev inte fallet, när Nässjös snabbspringande guard, Karim Wazzi genom en trea och sedan en lay-up tog ställningen till 12-12. Wazzis fem raka poäng ledde till en time-out från Kevin Gaines. En time-out som ledde fram till att det där rycket, trots allt, kom tillslut. Lindqvist drog i sin första trea för kvällen innan Jonathan Person, via en two-and-one tog hemmalaget upp i kvällens största ledning. 20-12. Anes Zekovic fick sedan avsluta den första quartern genom att trycka i en monsterdunk, fram till 22-15.

Under den andra perioden så märktes det sedan att det här minsann var Alexander Lindqvists och Anes Zekovics kväll. Anes drog i fem raka poäng fram till 30-19 och därefter var det dags för Lindqvist-show. Lindqvist stod under den andra perioden för 10 poäng, varav fem raka poäng som tog ställningen från 41-31 till 46-31. Nässjö lyckades närma sig något på slutet av den andra quartern, men hemmalaget var fortsatt i en komfortabel ledning när man gick till halvtidspaus. 48-39.

Den tredje perioden inleddes med två poäng från Nässjös, William Gutenius. Helt plötsligt skiljde det bara sju poäng och då kom tanken – kan Nässjö göra match av detta? Svaret var nej. Genom två poäng vardera från Jonathan Person och Sebastian Norman så drog hemmalaget ifrån igen, strax innan Alexander Lindqvists fjärde trea för kvällen som tog hemmalaget upp i kvällens största ledning, nämligen 55-41. Innan den tredje quarterns slutsignal så hann Lindqvist även bjuda på sin femte trea för kvällen och Anes Zekovic fick genom ytterligare en dunk göra sina nionde poäng. 67-54 var ställningen inför den fjärde quartern och det hela kändes avgjort.

Den tidigare nämnde Zekovic fick sedan inleda den fjärde och avslutande akten genom att göra fem raka poäng. Fem poäng som definitivt avgjorde matchen och dessutom innebar basketliga-poängrekord för hans egen del. Resterande delen av matchen kändes ärligt talat som en ren och skär transportsträcka. Kvällens store poängkung, Alexander Lindqvist, hann både dra sin sjätte och sjunde trea för kvällen, strax innan Jonathan Person kunde lägga i kvällens avslutande poäng, fram till 84-69.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Nässjö 84–69

(22–15, 26–24, 19–15, 17–15)
Poäng, Uppsala: Alexander Lindqvist 27, Anes Zekovic 14, Axel Nordström 11, Jonathan Person 11, Rickard Eriksson 9, Lukas Friberg 6, Sebastian Norman 6.
Nässjö: Dartaye Ruffin 23, Mantas Griskenas 12, Karim Wazzi 9, William Gutenius 7, Jonathan Peleg 5, Milos Latkovic 4, Kristian Heder Ternell 3, Wictor Grenthe 3, Austin Barnes 2, Daniel Eliasson.
Publik: 679.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

Dela inlägget