Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Nässjö gästar Uppsala

En match återstår i Basketligan herr denna vecka. Under lördagskvällen tar Uppsala Basket emot Nässjö Basket hemma i IFU Arena. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 9
När: Lördag 12 november, kl 18.34
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö och Uppsala har spelat in sex poäng var så här långt under säsongen, men Nässjö har två matcher mer spelade. Uppsala har tre segrar och två förluster medan Nässjö har tre vinster och fyra förluster.

Senast vann Nässjö borta mot Borås Basket (70-67). Samma Borås som Uppsala föll mot i sin senaste match, 66-78. Innan dess blev det också förlust borta mot BC Luleå (98-105).
– Första halvlek mot Luleå är bra och första halvlek mot Borås är bra. Men i tredje quartern måste vi ut och sätta en bättre stämpel på matchen än vad vi har gjort i de här två matcherna, vi måste behålla en jämnare nivå, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning och fortsätter:
– Det är defensiven som ger oss chansen mot Borås, men när vårt offense haltade var det svårt att hämta igen när de satte ett par tuffa skott. Det som är positivt är att vi spelar mot två riktigt bra lag på bortaplan och vi är där och vi kan rubba dem.

Inför kvällens match i IFU Arena där Uppsala vunnit samtliga tre matcher under säsongen är tränare Gaines optimistisk.
– Det har varit fantastiskt kul att spela där hittills i år. Nässjö är dock svårspelade, deras resultat säger allt, och de är otroligt fysiska och kommer att få oss att jobba hårt defensivt.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknar fortsatt fotskadade Anton Gaddefors, som inte har tränat sedan Sveriges EM-kval i september. Även Andreas Person missar troligen matchen på grund av en hjärnskakning han fick på träning tidigare i veckan.

Nässjö saknade Daniel Eliasson senast, men han är tillbaka i kväll. Nässjö reser till Uppsala med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjö meddelade igår fredag att man förlänger kontraktet med William Gutenius. Gutenius hade ett korttidskontrakt men är nu Nässjö-spelare resten av säsongen.
* Kvällens match ingår i “Super Saturday” i Uppsala där det även spelas badminton och ishockey.
* Spelarna i Uppsala var under fredagen med i en “säljboost” där man fick in drygt 770 000 kronor.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget