Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Lång resa norrut för Norrköping

Norrköping Dolphins jagar första segern på bortaplan. Kanske kommer den i kväll när man gästar Umeå BSKT? Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 9
När: Fredag 11 november, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

25 oktober. Det är datumet då Umeå senast spelade match i Basketligan. Då blev det seger hemma mot Malbas med 88-74. Det är Umeå-lagets enda seger så här långt under säsongen. I kväll är förhoppningen att en ny ska komma när ligafyran Norrköping Dolphins kommer på besök.

Ett Norrköping som vunnit samtliga fyra matcher på hemmaplan, men som ännu inte vunnit på resande fot.
– Det är fakta att vi inte lyckats vinna borta. Vi strävar efter att ta första segern nu men kommer att möta ett starkt hemmalag som spelar med mycket energi och har många offensiva hot. Vi måste se till att försöka täppa till ytorna, säger Norrköping-tränaren Adnan Chuk till Folkbladet.

Så här säger Chuk till Norrköpings hemsida:
– Vi klarade av matchen mot Jämtland på ett bra sätt, men inte på det sätt som vi ville genomföra den. Vi tränar ju på de spel som ska ge oss en trygghet oavsett vilka lag vi möter men i senaste matchen tappade vi bort den tryggheten. Men vi visade hjärta och styrka som gjorde att vi vann, speciellt i fjärde quartern där vi kontrollerade skeendet. Nu ser vi fram emot den här Norrlandstrippen och hoppas på att vi kan hålla oss till vårt spel.

Jesper Gustavsson, tränare i Umeå:
– Det blir viktigt att kontrollera Norrköpings skyttar när de kommer av screens. Även Kjellboms offensiva returer och dyk mot korgen.
– Offensivt är det viktigt att vi rör på bollen in och ut och sida till sida. Det eftersom Norrköping är väldigt duktiga på att få lag att bli stagnanta.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar långtidsskadade Nathan Dawit och Fredrik Björnsson. David Jallow och Jesper Hallberg kan eventuellt göra comeback i kväll.

Norrköping åker till Umeå med en intakt trupp, det vill säga tio spelare.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit samtliga sex matcher som hittills spelats mellan lagen i Basketligan.
* Umeå bjuder alla kvinnor på entrén till kvällens match.
* Norrköpings senaste nyförvärv 15-årige Hugo Waldeck är inte med på resan till Umeå.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget