Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Äntligen hemmapremiär för Jämtland

Omgångens hetaste match spelas i Östersund mellan Jämtland Basket-BC Luleå. Efter en lång väntan står nu “nya” Sporthallen redo. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 9
När: Fredag 11 november, kl 19.30
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter fyra raka bortamatcher är det nu dags för Jämtland att visa upp sig på hemmaplan. Sporthallen i Östersund har stått under ombyggnad den senaste tiden, men är nu redo att invigas. Räkna med ett heltaggat hemmalag som verkligen tänker göra allt man kan för att sätta käppar i hjulet för Luleå.
– Nu ska vi höja blicken. Vi har från och med nu en Arena, med stort A, som vi kan vara stolta över. Vi har ett lag som kommer att tävla om framskjutna platser i grundserien. Vi har en publik, som förutsatt att vi motsvarar de sportsliga förväntningarna, kommer fylla hallen flera gånger innan slutspelet, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

BC Luleå hittar vi just nu högst upp i tabellen med endast en förlust på sju matcher. Jämtland å sin sida har vunnit två och förlorat två matcher, men dessa har som sagt spelats på bortaplan.
– Jämtland ser riktigt bra ut. Det är det bästa laget de haft på flera år. De är rörliga, snabba, skjuter bra utifrån och är atletiska. Tycker också att de verkar ha en bra kemi i laget, säger Peter Öqvist, tränare i Luleå, till Östersunds-Posten.

Luleå har fått en fin start på säsongen och enligt tränare Öqvist är kontinuitet en stor förklaring till det.
– Det har växt fram en svensk stomme i laget och vi har även ett spel som rimmar med den basket- och vinstkultur som Luleå haft tidigare. Till exempel under tiden med John Rosendahl. Vi spelar snabbt och rörligt och publiken känner igen sig. Det finns många igenkänningsfaktorer.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland fick till matchen mot Norrköping tillbaka Jaan Puidet efter skada. Däremot saknas fortsatt Olle Lundqvist.

Brice Massamba spelade inte för Luleå senast mot Malbas men finns med i kväll. Christopher Ryan och Anton Saks saknas sedan tidigare.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå är det lag som gör flest poäng i Basketligan: 81.4 ppg.
* Jämtlands stjärnamerikan Mike Bruesewitz toppar poängligan med ett snitt på 24 poäng per match.
* Jämtland och Luleå möttes i en match under försäsongen. Då vann Luleå med 81-68.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget