Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping besegrade Jämtland

Norrköping Dolphins segersvit på hemmaplan är intakt. I en stundtals grinig match besegrades Jämtland Basket med 81-70.

Jämtland börjar bäst och håller, med ett aggressivt försvar, Dolphins på två poäng i nästan fyra minuter, men hemmalaget tar sig samman och är snart förbi efter en run på 10-0 till 12-6 och tränare Torbjörn Gehrke tar timeout. Den får önskad effekt för Jämtland som gör sex snabba och Adnan Chuk tar en timeout. Det blir en något svajig första period som ändå slutar helt jämn, 18-18.

Andra perioden öppnas med att Dolphins gör 6-0 och Gehrke är inte nöjd. Det är kamp och lite smågrinigt därute men Dolphins trummar på och bestämmer det mesta på banan, och skaffar sig en ledning på tolv poäng, 46-34, efter att ha vunnit perioden med 28-16.

Jämtland kommer ut med gott mod i tredje perioden och man vill verkligen göra match av det här. Perioden är jämn mycket tack vare ett bra trepoängsskytte av Jämtland, men samtidigt känns det som Dolphins gått ner i intensitet i försvarsspelet och Jämtland har steppat upp. Under de sista tre minuterna kan Jämtland närma sig rejält efter att man satt åtta raka straffar fram till 59-54. Perioden vinns av Jämtland med 22-13 och helt plötsligt är Dolphins bara tre upp, 59-56, inför avslutningen.

Den fjärde och sista perioden inleds med ”polsk riksdag” där det går mycket hetsigt till med teknisk och osportslig foul som följd, en till vardera laget. Jämtland är uppe i lika men Dolphins har mera att ge och är sju upp, 70-63, med fem minuter kvar. 36,9 sekunder kvar och Dolphins har fortfarande åtta upp, och får sedan chansen att definitivt avgöra från strafflinjen vilket man också gör fram till slutresultatet 81-70, efter 22-14 i perioden.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping Dolphins:
– Givetvis är jag nöjd över den här segern, men vi visste att Jämtland är ett bra lag. Efter segern i lördags är det lätt att spelarna hamnar i ”fel” tankar och jag tycker de hanterade det bra, men vi hittade inte vårt spel idag. Jag är glad för grabbarnas skull som kunde reda ut det här efter att vi kontrollerat fjärde perioden.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket:
– Det var en kul, jämn och underhållande match där vi tappar matchen i första halvlek då Dolphins var mycket aggressiva över hela banan. Vi var tveksamma och släppte in för mycket och när vi kom ikapp i tredje blev vi passiva och backade av istället för att fortsätta.

LÄS MER: Jämtland förlorade mot aggressivt Norrköping

MATCHFAKTA:
Norrköping–Jämtland 81–70

(18–18, 28–16, 13–22, 22–14)
Poäng, Norrköping: Mikkel Plannthin 15, Dejan Jeftic 14, Mikael Lindquist 13, Joakim Kjellbom 12, Cole Darling 11, Tim Schüberg 6, Johnell Smith 2, Edvin Stark 2.
Jämtland: Mike Bruesewitz 22, Preston Purifoy 14, Dino Cinac 14, Gustav Hansson 5, Samuel Berkelund 5, Jabril Durham 4, Jaan Puidet 4, Niklas Larsson 2.
Publik: 552.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget