Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Toppen mot botten i Luleå

Serieledande BC Luleå ställs idag mot jumbon Malbas. Det kan väl bara sluta på ett sätt, eller? Här är i alla fall senaste nytt!

Vilka: BC Luleå-Malbas
När: Tisdag 8 november, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv

Nordligaste laget i Basketligan, BC Luleå, tar emot Malbas från Malmö, ligans sydligaste – i tisdagskvällens match i Luleå Energi Arena. Båda lagen har spelat sex matcher, Luleå ligger i tabellopp med fem vinster samtidigt som Malbas förlorat alla sina matcher och innehar därmed sista plats.

Luleå slog Uppsala hemma i sin senaste match som blev en poängrik tillställning, 105-98, där Adam Rönnqvist (31 poäng/6 assists) och Tom Lidén (20 poäng/6 assists) var frontfigurer. För Malbas blev det en blytung förlust på bortaplan mot Norrköping Dolphins, 53-111.
– De har toppar och dalar i sina insatser. Det gäller att vi behåller fokuset, trots att de har haft en tyngre inledning än oss. Det gäller att vi sätter fokus på vår prestation, säger Luleås tränare till NSD.se.

Han fortsätter:
– Vi ska inte underskatta Malbas. Då kommer vi få problem.

NSD: Är du förvånad över att ni fått en så bra start på serien?
– Förvånad blir man inte, man har inställningen att man vill vinna alla matcher. Men jag är glad över hur vi kommit upp i nivå defensivt. Jag är jättenöjd över mentaliteten och arbetsmoralen i gänget. Men vi kan fortfarande kriga på och vidareutveckla vår offensiv. Vi har massor att göra där innan vi är så effektiva som vi vill vara.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå matchar samma manskap som mot Uppsala då Jonathan Larsson ej spelade. Christopher Ryan och Anton Saks saknas sedan tidigare.

Malbas ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Adam Rönnqvists jättematch mot Uppsala i fredags tog honom upp på femteplatsen i poängligan – 17.3 poäng snittar 26-åringen så här långt.
* Malbas är det lag som gör minst poäng i Basketligan – 62.2 ppg.
* Luleås poängsnitt denna säsong är 80.7 ppg.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget