Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland reser till Norrköping

Norrköping Dolphins tar i kväll emot Jämtland Basket hemma i Stadium Arena. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket
När: Tisdag 8 november, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv

Det är hela 18 dagar sedan Jämtland Basket senast spelade match. Då blev det klar seger borta mot Malbas (93-76). Faktum är att Jämtland inlett säsongen mycket bra, med seger borta mot Nässjö och en knapp förlust i Borås mot Borås Basket.

Norrköping kommer från en stor seger hemma mot Malbas i lördags och är erkänt starka hemma i Stadium Arena där man sällan förlorar. Så här långt in på säsongen har man vunnit samtliga tre matcher på hemmaplan.
– Förra året vann vi en match hemma, men åkte på två nitar i Östersund och i år Torbjörn Gehrke fått ihop ett ännu bättre lag. De är det lag som procentuellt sett har ökat i kvalitet från förra säsongen, och de har fem bra importer och flera riktigt bra svenska spelare. De vill gärna spela med fart, så det blir en tuff utmaning och vår hittills svåraste hemmamatch så det gäller för oss att kontrollera tempot, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk och fortsätter:
– Vi är redo för match och jag är givetvis nöjd med vad vi presterade i lördags mot Malbas, men vi måste få spelarna att förstå att detta är en annorlunda match.

– Det pratas mycket om hur bra Mike (Bruesewitz) och Dino (Cinac) är hos oss och jag håller med. Det är en av ligans bästa kombos, men det räcker inte med dem. Vi måste ha fler som gör poäng och vi måste dela bollen. Alla spelare hos oss är viktiga, säger Jämtland-tränaren Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköpings stjärnspelare Cole Darling var tillbaka efter hjärnskakning mot Malbas.

Jämtland får tillbaka Jaan Puidet efter skada. Däremot saknas fortsatt Olle Lundqvist, men han ska troligen börja träna i veckan.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland har ännu inte haft sin hemmapremiär, utan den är på fredag 11/11 mot BC Luleå.
* Inget nytt har hänt på värvningsfronten för Norrköping som just nu endast har tio spelare i truppen.
* Norrköping har bara haft ett par dagar på sig att förbereda sig för kvällens match – Jämtland nästan tre veckor.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget