Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping körde över Malbas

Norrköping Dolphins gav aldrig Malbas en chans i lördagens match i Basketligan. Via en urstark offensiv kunde östgötarna vinna med hela 111-53. Se höjdpunkterna här!

Norrköping Dolphins avgjorde matchen tidigt och spänningen uteblev tyvärr helt. Laget gick fram till hela 37-10 efter den första perioden och missade knappt ett skott under hela den första halvleken, där man totalt stod för 62 poäng.
– Vi gör en bra match och sätter en massa skott vilket gör att det rinner iväg men vi har haft över en vecka på oss att vara väl förberedda. Vi nöter vårt spel på träningarna och när vi får i våra skott kan det bli så här. Vi brukar försöka gå runt på samtliga spelare vilket vi gjorde även idag och det ger möjlighet för de spelare som behöver vila att verkligen få göra det, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Henrik Svensson, tränare i Malbas:
– Idag var vi inte redo överhuvudtaget utan “vi satt kvar i bussen”. Förra året spelade många av våra spelare i division ett och det var på det sättet som vi spelade idag. Dolphins är ett bra, välcoachat lag som spelade ut oss totalt.

Segermarginalen på 58 poäng är den största i Basketligans historia sedan 2007 då Plannja slog Akropol med 119-61.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Malbas 111–53

(37–10, 25–18, 24–15, 25–10)
Poäng, Norrköping: Cole Darling 21, Dejan Jeftic 15, Abdou Medjedoub 15, Mikael Lindquist 13, Joakim Kjellbom 9, Tim Schüberg 8, Mikkel Plannthin 8, Johnell Smith 8, Felix Terins 7, Edvin Stark 7.
Malbas: Sebastian Åris 13, Fredrik Larsson 9, Adrian Rodgers 9, Jordan Peltier 8, Jake Zuilhof 5, Lasse Elbaeck 4, Emil Isovic 3, Marko Marinkovic 2.
Publik: 696.

Dela inlägget