Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Borås tar emot Nässjö

Rivaliteten mellan Borås Basket och Nässjö Basket rullar in på femte säsongen. Hittills har Borås dominerat, men Nässjö kryper hela tiden närmare. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Borås Basket-Nässjö Basket
När: Torsdag 3 november, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv

Borås och Nässjö har mötts 14 gånger i grundserien sedan 2012 då Nässjö debuterade i Basketligan herr, samt i fyra matcher i slutspel. Borås har vunnit 12 av 14 i grundserien och tre av fyra i slutspelet. En förkrossande dominans kan man tycka, men faktum är att åtta av dessa, totalt 18 möten, har avgjorts med en marginal på mindre än tio poäng.

Nässjö kommer till kvällens match med tre raka förluster och har stundtals haft svårt att få spelet att stämma under hela matcher. I senaste matchen mot BC Luleå hade Nässjö ledningen med 46-36 i halvtid, för att sedan tappa allt och man föll med 70-61.
– Vi ska jobba lugnt och metodiskt. Man får försöka att inte tänka så mycket på förlusterna. Vi åker till Borås för att vinna matchen och framför allt för att göra en bra match, säger Nässjös Kristian Heder Ternell till Smålands-Tidningen.

Att Borås får gälla som klara favoriter i kväll är det dock inget snack om.
– De har lirat bra under inledningen och det är bara ställa in sig på en riktigt tuff match. Men för oss handlar det så mycket mer om att se på oss själva än på dem. Spelar vi som jag vet att vi kan så kan vi vinna även där, säger Heder Ternell.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar fortfarande skadade John Brändmark.

Nässjö saknar Daniel Eliasson på grund av en virusinfektion, men mönstrar för övrigt ordinarie lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås-stjärnan James Washington III har ett förflutet som spelare i Nässjö (2013/14).
* Lagen möttes två gånger under försäsongen. Borås vann båda matcherna, 73-71 och 84-81.
* Borås finns på tredje plats i tabellen medan Nässjö är sjua.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget