Fotograf: Anna Tärnhuvud / Bildbyrån

Ayuba klar för Djurgården

Hårdsatsande Djurgården Basket har skrivit kontrakt med Dee Ayuba, 30, som har gjort flera säsonger i Basketligan och vunnit SM-guld med Norrköping Dolphins.

Den internationellt erfarna basketspelaren Dee Ayuba skrev under onsdagskvällen på för Basketettan-klubben Djurgården Basket. Ayuba spelade senast i Luxemburg för klubben Residence, men har även spelat flera säsonger i amerikanska NCAA. I Sverige har han vunnit SM-guld med Norrköping Dolphins och även spelat i Uppsala och Jämtland.

Dee Ayuba har brittiskt medborgarskap, är född 1986 och mäter 200 centimeter. Ayuba beskrivs som en mycket atletisk spelare som främst används som ”powerforward”, men är även bra på position tre.
– DIF Basket satsar hårt på den här säsongen men bygger även på en stabil framtid. Dee kommer att tillföra mycket erfarenhet till en trupp som redan är väldigt bra. För att vinna guld i Superettan måste vi satsa stenhårt och ha en trupp som är tillräckligt bra för att mäta sig med allt motstånd, säger Djurgårdens klubbdirektör Goran Popov i ett pressmeddelande.

Dela inlägget