Fotograf: Bildbyrån (montage)

Han blir tillförordnad klubbdirektör i Uppsala

För att skapa en starkare och bättre organisation har Uppsala Basket tecknat avtal med Solnas Vikings före detta sportchef Christer Sjögren, som blir ny tillförordnad klubbdirektör.

– Vi är otroligt glada över att få in Christer i vår organisation. Hans basketkunskaper och erfarenheter av att leda en basketförening i basketligan i både framgång och motgång är svårslagna inom svensk basket, säger Staffan Persson, ordförande Uppsala Basket Herr.

Som tillförordnad klubbdirektör får Christer Sjögren uppdraget att utveckla klubbens nya strategi kring arbetet med spelarfrågor, organisationsstruktur, kanslifrågor, matcharrangemang och stötta marknadsgruppens arbete med försäljning och sponsoraktiviteter.

Christer Sjögren är en erkänt duktig, strukturerad och erfaren organisatör med stor erfarenhet av ligabasket. På meritlistan finns bland annat en framgångsrik karriär som sportchef och coach i Solna Vikings. Under sina 17 år i klubben var han nått tolv SM-final med herrarnas och damernas ligalag. Han har dessutom vunnit åtta SM-guld på både herr-, dam- och juniorsidan.
– Uppsala är kanske Sveriges mest intressanta basketstad med en engagerad och kunnig supporterskara. Det är därför väldigt spännande att få vara med och hjälpa klubben, säger Christer Sjögren.
– Jag hoppas att mina erfarenheter kan bidra till att göra Uppsala Basket och staden, med sin fina ungdomsverksamhet, ännu bättre.

Avtalet mellan parterna gäller inledningsvis fram till årsskiftet. Christer är för närvarande regionsansvarig på Svenska Basketbollförbundet och är deltidsanställd i KFUM Blackeberg. Uppdrag han driver parallellt med arbetet i Uppsala Basket.
– Vår ambition är så klart att hitta en långsiktig lösning med Christer. Givet situationen vi befinner oss i känns det bra att vi under avtalsperioden kan jobba fram formerna för hur vi ska driva klubben så proffsigt och effektivt som krävs för att vi med stabil ekonomi ska vara med och slåss i toppen av ligan varje år, säger Staffan Persson.

Christer tillträder sin tjänst på fredag 4 november.

LÄS MER: Gunnar Preuss lämnar posten som operativt ansvarig

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget