Fotograf: Bildbyrån (montage)

Basketstjärnor stöttar kampen mot cancer

November är en viktig månad för spelarna i Nässjö Basket – inte bara på planen. Utan framför allt utanför den. Då visar nämligen lagets spelare på ett tydligt sätt att de stöttar kampen mot cancer genom att bära mustasch.

– Det är tredje året som vi gör det här. Men i år ville vi göra en lite större sak av det. Vi syns ju mycket, bland annat i media. Så vi slog ihop oss med Elias (Habibson, som på sin salong har fixat så att lagets spelare bär mustasch), säger Nässjös lagkapten Karim Wazzi till Smålands-Dagblad.
– Vi vill uppmärksamma detta, och vi gör det för en bra sak, fortsätter Wazzi, som var den som drog igång mustaschprojektet i Nässjös lag tillsammans med Kristian Heder Ternell.

Från början kommer initiativet till mustaschkampen från Cancerfonden, som för tio år sedan startade ett projekt vars uppgift var att samla in pengar och sprida kunskap om sjukdomen. Numera drivs mustaschkampen av Prostatacancerförbundet.
– Det här är en viktig sak. Vi har några i laget som inte har så mycket till mustasch, men vi tjatar på dem, säger Kristian Heder Ternell till Smålands-Dagblad.

– Planen är att vi ska ha mustasch hela november och det känns verkligen att vi gör det här för en bra sak, säger Jonathan Peleg.

Dela inlägget