Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Höjdpunkter från Malbas-Södertälje

Malbas gjorde vad man kunde för att stå emot Södertälje Kings. Men de regerande mästarna var en alltför tuff uppgift. Se höjdpunkter från matchen här!

Södertälje Kings tog kommandot i matchen redan från uppkast och gav aldrig Malbas någon större chans. Efter knappt fyra minuter lyste 9-2 till Södertälje på resultattavlan i Heleneholms sporthall, och efter den första perioden ledde Södertälje med 24–14. En ledning som utökades i en något poängfattigare andra period till 39–24.

Den tredje perioden slutade 16–10 till gästerna vilket betydde en ledning för Södertälje med 21 poäng. Den sista perioden blev matchens jämnaste, men någon större spänning infann sig aldrig och Södertälje vann till slut med 74-52.
– I dag mötte vi Sveriges bästa lag på alla sätt. Vi försöker och försöker men Södertälje är fruktansvärt bra. De har vunnit ligan fyra år i rad och det lär bli en femte, säger Malbas tränare Henrik Svensson till 24malmo.se.

Gästernas Nick Spires blev bäste poänggörare i matchen med 18 poäng. Adrian Rodgers sköt i 15 för Malbas.

MATCHFAKTA:
Malbas–Södertälje 52-74

(14–24, 10–15, 10–16, 18–19)
Poäng, Malbas: Adrian Rodgers 15, Sebastian Åris 8, David Terins 7, Jordan Peltier 7, Jake Zuilhof 6, Fredrik Larsson 5, Emil Isovic 2, Marko Marinkovic 2.
Södertälje: Nick Spires 18, Toni Bizaca 14, Tanel Kurbas 11, Valter Lindström 9, Davis Lejasmeiers 7, Delvon Johnson 7, Henrik Sjölin 4, Thomas Massamba 2, Adam Ramstedt 2.
Publik: 201.

Dela inlägget