Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Kan Malbas rubba Södertälje?

Botten mot toppen. Det är vad som väntar under lördagseftermiddagen när Malbas tar emot Södertälje Kings hemma i Heleneholms sporthall. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Malbas-Södertälje Kings
När: Lördag 29 oktober, kl 14.30
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv

Matcherna duggar tätt för Södertälje. Efter match i Europe Cup i Tyskland i onsdags så väntar i eftermiddag match i Malmö mot Malbas.
– Det gäller för oss att ställa om hela tiden. Vi har bara haft två dagar på oss till förberedelser men vi har tittat på Malbas och vet vad vi ska göra. Vi ska spela aggressivt försvar och skapa press på dom., säger Södertälje-tränaren Vedran Bosnic till Länstidningen.

Södertälje får finna sig i att vara favoriter i matchen. Laget har vunnit tre av fyra matcher i ligan och ligger tvåa efter Luleå. Malbas har förlorat sina fyra matcher och ligger sist i tabellen.

Malbas kommer från förlust borta mot Umeå i tisdags. En match som var jämn fram tills det återstod drygt tre minuter och Umeå kunde rycka ifrån.
– Dagens match är ju inte en som vi räknar med att vinna om jag ska vara helt ärlig. Men alla lag har en dålig dag, så man vet ju aldrig. Det gäller att hugga om tillfälle bjuds. Det viktigaste är att jag ser att vi utvecklar oss och att spelarna tar ansvar för sina insatser och inte viker ned sig i kampmomenten. Det var roligt att se att Emil kom in och tog för sig senast och att det släppte för Sebastian (Åris). Nu vill jag se andra steppa fram, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Glöm inte bort att matchen startar redan klockan 14.30!

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas kan sakna Fredrik Larsson som fick en smäll på ett knä i tisdagens match mot Umeå. Dessutom spelar inte Gerald Boakye på grund av högskoleprovet.

Södertälje har samtliga spelare tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje föll i veckan i FIBA Europe Cup: 76-85 borta mot tyska Telekom Bonn.
* Malbas är det enda lag i Basketligan som ännu inte vunnit någon match.
* Södertälje slog i fjol ut Malbas i slutspelet. Södertälje vann kvartsfinalserien med 3-0.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget