Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

TV: Uppsala vände och vann mot Norrköping

Uppsala Basket hamnade tidigt i underläge mot Norrköping Dolphins. Men en timeout väckte laget och till slut var det inget snack om vart segern skulle hamna. Här kan du se höjdpunkter från matchen!

Jonathan Person och Alexander Lindqvist var stekheta, när Uppsala Basket besegrade Norrköping Dolphins med 73-64.

Mardrömsstart. Ja, så kan man se på det från Uppsala-ögons sida. Det hela startade med att ingen annan än Joakim Kjellbom, via en lay-up, fick lägga i matchens två första poäng. Två poäng som ledde fram till ett tidigt ryck från bortalagets sida. 0-6 blev så småningom 4-13, vilket såklart ledde till en time-out. En time-out som minst sagt, fick fart på hemmalaget. 4-13 blev snabbt 13-13 och kort därefter var hemmalaget i ledning för första gången i matchen, när Rickard Eriksson fick dra i hemmalagets första trea. Där och då tog Uppsala över fullständigt. Jonathan Person fick sedan avsluta den första perioden med matchens stora höjdpunkt – en lång trea precis när slutsignalen ljöd, som fick IFU Arena’s tak att lyfta. Hemmalaget gick alltså till periodvila i ledning, 21-15. Man vann alltså den andra halvan av perioden med smått galna 17-2.

Om matchen startade på ett mardrömsliknande sätt, så startade den andra perioden tvärtemot. Alexander Lindqvist drog i en trea fram till 24-15, innan Jonathan Person via “plankan” fick ledningen att öka ytterligare. Det här var verkligen Alexander Lindqvist och Jonathan Persons period. De båda turades om att göra poäng fram till halvtidsvilan. När två perioder var att summeras, så var hemmalaget i ledning, 42-26. Något oväntat med tanke på hur matchen startade.

Den tredje perioden blev en jämnare historia. När Kjellbom direkt satte en tvåa och dessutom fick ett bonuskast, så kunde Norrköping krypa närmare till 42-29. Då kändes det som att Norrköping väcktes till liv. Bortalaget kröp sakta men säkert närmare. När Lukas Friberg sedan satte sin första trea för kvällen, strax före den tredje periodens slutsignal, så kändes dock ledningen något ohotad, 57-43.

Den fjärde perioden hettade aldrig riktigt till och hemmalagets ledning kändes som sagt aldrig riktigt hotad. Norrköpings super-skytt, Mikael Lindquist sprattlade till och tog ställningen till 71-64. Närmare än så kom dock aldrig bortalaget och matchens lirare, Alexander Lindqvist kunde sedan fastställa slutresultatet till 73-64. Därmed var säsongens tredje raka seger ett faktum. Uppsala Basket är alltjämt, Basketligans enda obesegrade lag.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Norrköping 73–64

(21–15, 21–11, 15–17, 16–21)
Poäng, Uppsala: Alexander Lindqvist 18, Jonathan Person 15, Andreas Person 14, Odin Lindell 9, Axel Nordström 8, Lukas Friberg 6, Rickard Eriksson 3.
Norrköping: Joakim Kjellbom 15, Dejan Jeftic 15, Mikael Lindquist 12, Cole Darling 9, Mikkel Plannthin 7, Tim Schüberg 2, Abdou Medjedoub 2, Johnell Smith 2.
Publik: 811.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

Dela inlägget