Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala på jakt efter tredje raka

Efter turbulensen utanför planen tar Uppsala Basket i kväll emot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Norrköping Dolphins
När: Fredag 28 oktober, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv

På planen har Uppsala Basket fått en smakstart på säsongen – två segrar på två försök. Desto jobbigare har klubben det med den ekonomiska biten. I måndags kallade man till ett öppet möte där medlemmar, sponsorer och andra intresserade personer diskuterade fram hur man ska jobba vidare mot att nå de intäktsmål som klubben satt upp.

Ett led i detta är att bland annat sänka biljettpriserna till kvällens match i IFU Arena.
– Vi har fått ett helt annat fokus och vi lär oss att fokusera på rätt saker vid rätt tillfällen. Vi vill inget annat än spela basket för Uppsala och vi ser fram emot matchen i kväll. Efter två på förhand förväntade segrar mot Umeå BSKT och Malbas väntar den första riktigt ”tuffa” utmaningen när Norrköping Dolphins kommer på besök. Det är första stora testet för oss och jag hoppas det blir mycket folk nu med tanke på prissänkningen på biljetter och allt, så jag hoppas att det blir en härlig inramning, säger Uppsala-tränaren Kevin Gaines.

Adnan Chuk, huvudtränare i Norrköping:
– Vi åker upp till Uppsala där vi förväntar oss en tuff utmaning mot ett lag fullt av landslagsspelare. Laget är dessutom välcoachat av Kevin Gaines och det är nästan alltid tuffa matcher mot dem. Självklart känns det bra med segern mot Nässjö i ryggen, men man ska också komma ihåg att vi är lite slitna i och med att det här blir tredje tuffa matchen på sju dagar. Spelarna har givetvis hamnat i ett bättre mode nu när man senast bevisade att det går att prestera riktigt bra.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kommer till spel utan skadade landslagsspelaren Anton Gaddefors. I övrigt bör alla spelare vara tillgängliga.

Norrköping åker till Uppsala med samtliga tio spelare.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala och Norrköping möttes två gånger under försäsongen. Norrköping vann båda, 70-69 och 76-72.
* För Norrköping är det tredje matchen på en vecka. Uppsala spelade senast 18 oktober.
* Uppsala är det enda laget i Basketligan som spelar helt utan importspelare.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget