Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Sjukdom stör i Luleå

BC Luleå reser idag till Småland där man gästar Nässjö Basket. Luleå har en del osäkra kort inför kvällens match. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket-BC Luleå
När: Fredag 28 oktober, kl 19.04
Var: Nässjö sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv

Den här säsongen har BC Luleå bland annat besegrat de regerande svenska mästarna Södertälje Kings och det tippade topplaget Borås Basket. I kväll väntar tabellsjuan­ Nässjö Basket på bortaplan. Ett på pappret enklare motstånd – men Luleås huvudtränare Peter Öqvist tror på en tuff match.
– Vi förväntar oss att Nässjö kommer med precis allt de har och att de har en massa energi. För vår del kommer det handla om att nå den absolut högsta defensiva nivån vi har – och sedan stanna där så länge som möjligt, säger Öqvist till NSD.se och fortsätter:
– Offensivt vill vi fortsätta vidareutveckla vårt spel och bli effektivare. Vi vill få en högre effektivitet så att vi stadigt får mer poäng från fler händer.

NSD: Hur ska ni göra det?
– Man lär sig vilka spel och i vilka situationer, och mot vilken typ av försvar, som våra spelare gillar att göra antingen si eller så. Sen lär vi oss, bit för bit, vilka spel och vilka spelare som ska gå i vilka situationer.

Nässjö gjorde en riktig plattmatch i tisdags borta mot Norrköping Dolphins, förlust med hela 88-54. På hemmaplan brukar man dock vara riktigt starka, vilket vi såg mot Södertälje (67-73) i lördags då Nässjö gav mästarna en match ända in i mål.
– Vi hoppas ta första segern hemma mot Luleå i kväll och inget lag kommer att få några lätta poäng i Nässjö, säger Nässjös Milos Latkovic till Smålands-Tidningen.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknade Daniel Eliasson mot Norrköping i tisdags på grund av sjukdom. Det är osäkert ifall han är tillbaka i kväll.

Luleå har en del bekymmer i laget inför kvällens match. Både Jonathan Larsson (hälsena) och Denzel Andersson (fot) saknas. Dessutom har Tim Kearney och Brice Massamba varit sjuka i veckan.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå leder Basketligan medan Nässjö ligger trea från slutet.
* Luleå-stjärnan Brandon Rozzell gjorde ligadebut senast mot Borås – 22 poäng på 31 spelade minuter.
* Nässjö hade elva av sin tolv spelare starka trupp i träning på torsdagskvällen.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget