Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Ingen panik i Norrköping: “Handlar om att ha is i magen”

Norrköping Dolphins fortsätter att leta efter nyförvärv. Men klubbledningen känner ingen panik över situationen trots att truppen just nu bara består av tio spelare.

Säsongen hann knappt starta innan både Felix Lemetti och Adnan Kadrispahic tackade för sig. In kom den franske provspelaren Navid Niktash. Men när det skulle förhandlas fram ett kontrakt så kom parterna inte överens. Vilket gör att huvudtränaren Adnan Chuk i dagsläget endast förfogar över tio spelare.

Efter matchen mot Nässjö Basket i tisdags sa Adnan Chuk att klubben kan tvingas att sänka målsättningen om inte ytterligare en spelare kommer in. Något som Norrköpings klubbdirektör Lasse Johansson kommenterar så här:
– Felix och Adi är två duktiga spelare men kanske inte var de som skulle ta en så stor portion spelminuter så kvalitetsmässigt har inte laget försvagats, däremot blir helhetsbilden lite knepigare. Truppen blir mer skadekänslig och träningsprocessen blir lidande. Vi har inte slutat leta utan dyker det upp något som är värt pengar så tittar vi på det. Men vi har bara en liten budgetpost kvar att fylla så det är inte frågan om att vi kan ta hit några storstjärnor. Det handlar om att ha is i magen i det här läget. Ju längre säsongen går desto billigare blir prislappen, säger Johansson till Folkbladet.

Lasse Johansson säger också till Folkbladet att det bästa i det här läget hade varit att flytta upp någon spelare underifrån:
– Men där är vi inte riktigt än. Klivet upp är lite för stort. Sett till ett långsiktigt perspektiv vill vi vara lite mer självförsörjande och ha två, tre spelare från de egna leden som hela tiden knackar på dörren.

Norrköping spelar i morgon fredag borta mot Uppsala Basket.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget