Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Uppsala-tränaren: “Vi har verkligen kommit samman”

Framtiden är fortfarande oviss för Uppsala Basket. Men för tränare Kevin Gaines och spelarna i laget så gäller bara en sak – fullt fokus på det sportsliga.

Det har varit ett par turbulenta dagar i Uppsala Basket. Efter förra veckans besked om att klubben inte når sina intäktsmål, så kallade man i måndags till ett öppet möte med medlemmar, sponsorer och andra intresserade personer.

I en intervju med Upsala Nya Tidning så kommenterar Uppsala-tränaren Kevin Gaines den senaste tidens händelser.
– Det är klart att vi påverkas, men jag tycker att vi också, tro det eller ej, påverkas på ett positivt sätt. Gruppen har tagit hand om varandra vi har verkligen kommit samman genom den här processen, säger Gaines och fortsätter:
– Vi har fått ett helt annat fokus och vi lär oss att fokusera på rätt saker vid rätt tillfällen. Vi vill inget annan än spela basket för Uppsala och vi ser fram emot matchen på fredag.

Hela spelartruppen inklusive Kevin Gaines fanns med på måndagens möte. Ett möte som visade att det finns ett stort engagemang bland Uppsala-borna att vilja hjälpa sin klubb i detta ansträngda läge.
– Det är fantastiskt att det är så många som bryr sig om basketen i Uppsala, för det handlar faktiskt om ”basketen” i Uppsala, inte bara herrlaget. Jag har sagt det i alla år och det finns inga fans i hela Sverige som är lika passionerade som Uppsalafansen, säger Gaines till Upsala Nya Tidning.

Efter två på förhand förväntade segrar mot Umeå BSKT och Malbas väntar på fredag den första riktigt “tuffa” utmaningen för Uppsala när Norrköping Dolphins kommer på besök.
– Det är första stora testet för oss och jag hoppas det blir mycket folk nu med tanke på biljettsänkningen och allt. Jag hoppas att det blir en härlig inramning, säger Rickard Eriksson som i fjol spelade i Norrköping.

Under onsdagen meddelade Gunnar Preuss att han lämnar posten som operativt ansvarig för Uppsala Basket. Läs mer här.

Dela inlägget