Fotograf: Jörn Wolter / FIBA Europe

Södertälje föll i Tyskland

Det blev förlust för Södertälje Kings i bortamatchen i FIBA Europe Cup mot Telekom Bonn. Tyskarna vann med 85-76.

Södertälje Kings stretade på riktigt bra i den tuffa bortamatchen i Tyskland mot ligasexan Telekom Bonn. Tyskarna som inför matchen var stora favoriter, satte tonen direkt och gick snabbt fram till 13-0 efter fem minuter. Där och då kunde ridån gått ner för Södertälje, men i stället tog man sig samman och när Tanel Kurbas skickade i en trepoängare i sista sekunden av den första perioden betydde det 18-18.

I den andra perioden gick Bonn ifrån till 29-20, men Södertälje jobbade sig återigen ikapp och förbi. I halvtid var ställningen 41-39 till Södertälje.

I tredje perioden gjorde Bonn sitt ryck i slutet av perioden i stället för i början, och inför matchens sista tio minuter var ställningen 63-56. Södertälje fick ner underläget till 77-74 med knappt två minuter kvar, men Bonn kunde hålla undan och till slut vinna med 85-76.

Thomas Massamba gjorde en riktigt bra match med 19 poäng, nio assist och sju returer. Toni Bizaca var dock poängbäst i Södertälje med 20. Bonn kom till spel utan sin stjärnamerikan Ryan Thompson som stukade foten i ligamatchen mot Phoenix Hagen i helgen.

MATCHFAKTA / FIBA EUROPE CUP
Bonn-Södertälje 85–76

(18–18, 21–23, 24–17, 22–18)
Poäng, Bonn: Josh Mayo 26, Filip Barovic 19, Konstantin Klein 13, Ojars Silins 11, Johannes Richter 6, Julian Gamble 4, Anthony DiLeo 4, Florian Koch 2.
Södertälje: Toni Bizaca 20, Thomas Massamba 19, Nick Spires 11, Tylor Ongwae 11, Davis Lejasmeiers 7, Tanel Kurbas 5, Delvon Johnson 3.

Dela inlägget