Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Viktig match i Umeå

Ligasäsongen har knappt startat, men det råder ingen tvekan om att kvällens möte mellan Umeå BSKT-Malbas gäller riktigt mycket. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT-Malbas
När: Tisdag 25 oktober, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv

Både Umeå och Malbas har fått en tung start på säsongen. Umeå har förlorat fyra raka matcher och Malbas kommer på besök efter tre förluster i följd. Med andra ord en ödesmatch i jakten på en slutspelsplats, trots att säsongen precis dragit igång.
– Det blir jättespännande att se vad vi kan göra mot Malbas. Nu har vi fått några dagars ”andrum” där vi kunnat träna med full trupp och gnugga på lite grejer som vi gjort sämre i de första matcherna, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Malbas är de som utmanar om sista slutspelsplatsen och vi har de senaste åren haft många duster på väg upp i ligan. Malbas och vi har ungefär samma organisation och samma ekonomiska sits. De har en bra coach med ett bra program och ett lag som är bättre än vad tabellen säger.

Så här säger Malbas tränare Henrik Svensson inför mötet med Umeå:
– Vi kämpar på, stämningen i truppen är bra, ännu har vi inte fått till en rakt igenom godkänd insats. Vårt försvarsspel är alltför svagt i för långa perioder av matcherna. Det kommer helt klart ta längre tid att få detta laget att spela tillsammans som en enhet än vad det gjorde förra året. Nyckelspelare mot Umeå är Lasse Elbaek och Jordan Peltier. Gör de bra insatser så tror jag på en vinst.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar långtidsskadade Nathan Dawit, Fredrik Björnsson, Magnus Haney och David Jallow.

Malbas åker till Umeå med tio spelare och har inga skador att rapportera.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå har till kvällens match bjudit in andra idrottsklubbar i Umeå.
* Umeå och Malbas är de två lag som snittar minst poäng i Basketligan: 62 ppg respektive 64.7 ppg.
* Malbas amerikan Adrian Rodgers ligger trea i poängligan (18 ppg).

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget