Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

TV: Rozzell imponerade i debuten

Brandon Rozzell stod för en imponerande insats i sin ligadebut för BC Luleå. Den 27-årige guarden satte 22 poäng när Luleå besegrade Borås Basket med 79-76. Se höjdpunkter från matchen!

Under dagen kom beskedet att den knäskadade amerikanske guarden Brandon Rozzell skulle få göra sin premiär efter en tids frånvaro på grund av en knäoperation innan säsongen drog igång.

Rozzell tillsammans med kanadensaren Yannick Anzuluni bar hemmalaget långa stunder offensivt med sin mångsidiga arsenal. Anzuluni var än en gång dödlig både kring korgen och ute på golvet. Rozzell visade att han, tillsammans med Adam Rönnqvist, nog kommer bilda en av de vassast skjutande bakplanerna i ligan. Speciellt från dribbling.

Adam Rönnqvist som just idag inte hade någon övertygande dag på jobbet offensivt men han visar för varje match som går vilka kliv han tagit som försvarsspelare vilket gör att han, även matcher när han som denna inte skjuter särskilt bra, ändå blir en viktig kugge för årets upplaga av BC Luleå.

Stora delar av matchen var väldigt jämn även om BC Luleå var i ledningen långa stunder. Men den ledningen var sällan mycket större än fem-sex poäng vilket gjorde att något riktigt lugn aldrig infann sig hos hemmalaget.

Avslutningen blev rafflande när Borås Baskets Shaquille Hines med 80 sekunder kvar av matchen satte en trea som innebar ställningen 74-74. Anfallet efter hittade en attackerande Tom Lidén fram till Yannick Anzuluni som kunde lägga i bollen som innebar en två poängs ledning för hemmalaget. Ett missat avslut av Borås gav BC Luleå bollen igen. Matchhjälte i det nästkommande anfallet blev Quinton Upshur som annars hade en tung dag offensivt. Han plockade upp ett missade avslut av Brandon Rozzell och kunde lätt lägga i bollen som skulle innebära seger för BC Luleå.

Men helt spänningslöst blev det inte för det. Fredrik Andersson svarade med två poäng för bortalaget och när Borås sedan foulade i slutskedet av matchen drog Rozzell bara i ett av två straffkast och lämnade då matchen öppen. En smart foul med fyra sekunder kvar på klockan gav lite utrymme för ett vettigt avslut och Yannick Anzuluni fick handen på ett trepoängsskott av Christian Maråker som hade inneburit lika och förlängning.

MATCHFAKTA:
Luleå–Borås Basket 79–76

(23–19,17–19,19–16, 20–22)
Poäng, Luleå: Brandon Rozzell 22, Yannick Anzuluni 20, Tom Lidén 12, Quinton Upshur 11, Adam Rönnqvist 8, Tim Kearney 2, Andreas von Uthmann 2, Brice Massamba 2.
Borås: James Washington III 16, Shaquille Hines 15, Trayvonn Wright 14, Christian Maråker 11, Fredrik Andersson 8, Simon Gunnarsson 6, Mike Palm 3, Jakob Sigurdarson 2.
Publik: 1 678.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget