Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Luleå tar emot Borås

Veckan startar med en riktig toppmatch i Basketligan herr. BC Luleå gästas under måndagskvällen av Borås Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå-Borås Basket
När: Måndag 24 oktober, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv

I kväll (måndag) kommer Borås Basket med tränare Jonte Karlsson på besök i Luleå för match mot BC Luleå i Basketligan. Borås tillhör ett av de favorittippade lagen i Basketligan och kommer med en helt ny kostym. Tidigare mångårige tränaren Pat Ryan har tagit ett steg åt sidan. Ny huvudtränare är Jonte Karlsson som kommit in i hetluften igen efter att ha jobbat som landslagschef på Svenska Basketbollförbundet.

Borås första femma består av tre amerikanska importer, James Washington III, guard och två forwards i Shaquille Hines och Trayvonn Wright, islänningen Jacob Sigurdarson och Fredrik Andersson. Femman bidrar med 68 poäng av lagets totalsnitt på 85 gjorda. In från bänken finns erfarenhet och längd i Christian Maråker och Michael Palm.

Borås har inlett årets säsong med tre vinster och en förlust. Förlusten kom mot Södertälje Kings, sedan har det blivit klara vinster mot Norrköping Dolphins och Umeå BSKT. Tredje vinsten kom mot Jämtland Basket på hemmaplan, 77-71.

BC Luleå och tränare Peter Öqvist har spelat tre matcher, två vinster mot Södertälje Kings och Umeå BSKT och en knapp förlust på bortaplan mot Norrköping Dolphins. Mot Borås kommer förmodligen Brandon Rozzell till spel igen efter att ha skadat knäet i mitten på september. Rozzell var tänkt som Luleås bakplansmotor men har ännu inte kunnat spela någon ligamatch.
– Det ser bra ut. Så länge det inte blir några bakslag, om det inte blir någon svullnad i knät och allt känns bra så kommer han att lira, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist till NSD.se.

Vad kan man förvänta sig av Rozzell om han spelar?
– Han kommer hjälpa oss från första minuten. Ni kanske inte ska förvänta er en alldeles enastående match, det är att begära för mycket. Men han kommer hjälpa oss direkt, både anfallsmässigt och även försvarsmässigt.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel utan Anton Saks och Christopher Ryan. Däremot är troligen amerikanen Brandon Rozzell redo för ligadebut. Litet frågetecken finns kring Jonathan Larssons medverkan.

Borås saknar fortfarande skadade John Brändmark. I övrigt är alla spelare med på resan till Luleå.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås är det lag som snittar flest poäng så här långt: 85 poäng per match.
* Luleå vann två av tre möten mellan lagen i fjol.
* Quinton Upshur är Luleås främste poängplockare med 16 poäng i snitt.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget