Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Nässjö gav Södertälje en rejäl match

Nässjö Basket stretade på bra när de regerande mästarna Södertälje Kings kom på besök under lördagen. Men till slut blev det Södertälje som tog hem segern, 73-67. Se höjdpunkter från matchen!

Efter en halvlek och ställningen 51-38 till gästerna såg det ut som att Södertälje skulle få en ganska komfortabel resa mot en ny seger – säsongens tredje på fyra försök. Men Nässjö ville annat, vann den tredje perioden med 15-7 och underläget var “bara” 53-58 inför slutronden.

Södertälje hade dock hela tiden kontroll på matchen och Nässjö kom aldrig närmare än 56-58 i början på den fjärde perioden.
– Första bortasegern. Vi behöver ta med oss de positiva sakerna från den här matchen Vi gjorde en väldigt bra första halvlek defensivt. Vi hade tillräckligt med press på bollen, kontrollerade returerna och fick ned antalet turnovers till åtta. Det är bra, med tanke på hur det var mot Luleå för en vecka sedan. Vi håller på att bli bättre, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till Länstidningen.

Noterbart att Nässjös Wictor Grenthe var tillbaka efter lång skadefrånvaro. Grenthe satte åtta poäng och tog åtta returer på knappt 18 minuters speltid.
– Jag hade ju inte räknat med att spela över tio minuter. Det var fantastiskt kul att vara tillbaka och jag gjorde vad jag kunde. Jag var inte så aktiv på de offensiva returerna utan fick välja lite vad jag skulle göra. Förhoppningsvis blir det bättre, säger Grenthe till Smålands-Tidningen.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Södertälje 67–73

(16–25, 22–26, 15–7, 14–15)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 19, Milos Latkovic 14, Mantas Griskenas 11, Austin Barnes 8, Wictor Grenthe 8, Daniel Eliasson 3, Karim Wazzi 3, Jonathan Peleg.
Södertälje: Toni Bizaca 18, Tylor Ongwae 17, Thomas Massamba 14, Davis Lejasmeiers 8, Delvon Johnson 8, Nick Spires 5, Valter Lindström 3.
Publik: 783.

Dela inlägget